Tekoälysovellukset (ChatGPT tms.) eivät sovellu tiedonhakuun lähteiden hallusinoinnin takia. Lue lisää tekoälyn käytöstä tiedonhaussa.
Tässä opinnäytetyössä on käytetty ChatGPT-kielimallia tekstin ideointiin ja tarkastukseen. Kaikki työssä käytetyt lähteet ovat tämän työn kirjoittajan hakemia lähteitä, eivät tekoälyn tuottamia lähteitä. Jos tekoälysovellus on tuottanut tekstiin uusia ideoita, on ne tarkistettu alkuperäisistä lähteistä. Lisäksi niihin on viitattu asianmukaisesti. Englanninkielisen tiivistelmän kirjoituksessa on käytetty apuna DeepL Translatoria kääntämiseen ja Grammarlya kieliasun tarkistamisen.
Julkaisija. (Julkaisuvuosi tai julkaisupäivämäärä). Tekoälyohjelman nimi (versio) [käytetyn tekoälymallin tyyppi]. URL
Tekoälyllä tuotetut kuvat soveltuvat harvoin opinnäytetöihin tai harjoitustehtäviin. Niitä voi käyttää kuvituskuvina esimerkiksi PowerPoint-esityksissä. SeAMKin opintojaksoilla tulee noudattaa aina opettajan antamia tekoälyn käytön ohjeita, katso Tekoälyn käytön toimintaohjeet SeAMKissa (linkki SeAMKin intraan).
Tekoälysovelluksella tuotettujen kuvien osalta tulee EU:n tekoälyasetuksen mukaan selkeästi ilmoittaa, että sisältö on keinotekoisesti tuotettu. Kehote merkitään aina kuvan otsikkoon (selitetekstiin) ja tehdään viittaus käytetyn tekoälysovelluksen julkaisijaan (kuva 2).
Kuva 2. Kuva luotu kehotteella "tee minulle kuva, jossa nalle seikkailee korkeakoulussa" (Microsoft, 2024).
Julkaisija. (Julkaisuvuosi tai julkaisupäivämäärä). Tekoälyohjelman nimi (versio) [käytetyn tekoälymallin tyyppi]. URL