Siirry pääsisältöön
Go to home page

Avoin TKI-toiminta: SeAMK-opas

Avoimen TKI-toiminnan ohjeet ja menettelytavat SeAMK:ssa

Julkaisutietojen ilmoittaminen julkaisutiedonkeruuseen

Kun artikkeli tai muu julkaisusi on ilmestynyt, ilmoita sen tiedot julkaisutiedonkeruuseen.
 

 • Tiedot ilmoitetaan JUSTUS-tallennuspalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palvelu saattaa vaatia tunnuksien rekisteröimistä Eduuni-ID:si, jollet ole sitä jo tehnyt jonkin toisen palvelun yhteydessä.
   
 • Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot lukuun ottamatta H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia. Näiden julkaisutiedot toimitetaan E-lomakkeella (vaatii HAKA-kirjautumisen).
   
 • Minna Karvonen (minna.karvonen(at)seamk.fi) tarkistaa JUSTUS-tallennukset ja Minnalta saat tarvittaessa lisätietoa. Julkaisuihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä myös SeAMKin julkaisutukeen (julkaisutuki@seamk.fi)
   
 • Julkaisun tietojen lisäksi julkaisutiedonkeruuseen toimitetaan rinnakkaistallentamista varten myös varsinainen julkaisu (viimeisin kustantajalle lähettetty käsikirjoitusversio), mikäli on kyse artikkelista. SeAMKin tavoitteena on, että julkaisujen avoimuuden varmistamiseksi, ne tallennetaan Theseukseen. Tallentaminen vaatii aina kustantajan luvan. Kirjasto huolehtii lupien pyytämisestä kustantajalta sekä Theseus-tallentamisesta.
   
 • JUSTUS-palveluun tallennetut julkaisutiedot siirtyvät Tiedejatutkimus.fi-portaaliin, joista ne ovat haettavissa monin eri hakuehdoin, mm. ammattikorkeakouluittain. Tiedot siirtyvät myös opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittaiseen julkaisutiedonkeruuseen ja ne huomioidaan korkeakoulujen rahoituksessa. JUSTUKSEN kautta siirretään myös varsinainen julkaisu rinnakkaistallenteena Theseukseen, mikäli siihen on kustantajan lupa.
   
 • Tarkempi ohjeistus julkaisutiedonkeruusta löytyy SeAMKin Julkaisijan oppaasta.

 

 

Saavutettavuusseloste