Siirry pääsisältöön
Go to home page

Julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajille

SeAMKin ohjeet kirjoittajille. Julkaisutietojen ilmoittaminen, SeAMKin julkaisukanavat, avoin julkaiseminen, tutkimus- ja asiantuntijaviestintä.

ORCID-tutkijatunniste

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) on tutkijan yksilöllinen tunniste eli numerosarja, jonka avulla voi erottua muista tutkijoista.

  • ORCID-tunniste ehkäisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia.
  • ORCIC-logo.ORCID-tunnistejärjestelmä helpottaa tutkijan tietojen automaattista siirtoa erilaisten järjestelmien välillä, niin että samoja tietoja ei tarvitse syöttää useaan eri paikkaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö, kustantajat ja tutkimusrahoittajat hyödyntävät yhä enemmän ORCID-tunnistetta järjestelmissään.
  • Tunniste lisätään julkaisuihin käsikirjoitusta lähetettäessä. Sitä voi käyttää rahoitushakemuksissa, vertaisarvioijana toimittaessa ja sen voi myös lisätä blogeihin, sosiaaliseen mediaan, ansioluetteloon ja sähköpostin allekirjoitukseen.
  • Tunniste pysyy, vaikka vaihdat organisaatiota. Tästä syystä on tärkeää, että tallennat palveluun nykyisen sähköpostiosoitteen lisäksi myös vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen, jolla pääset palveluun, jos vaihdat työpaikkaa ja sähköpostisi lakkaa toimimasta.
  • Julkaisujen lisäksi ORDICiin voi päivittää koulutus-, työ- ja rahoitustietoja, jolloin ORCID toimii ansioluettelona.

 

Saavutettavuusseloste