Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Go to home page

Julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajille

SeAMKin ohjeet kirjoittajille. Julkaisutietojen ilmoittaminen, SeAMKin julkaisukanavat, avoin julkaiseminen, tutkimus- ja asiantuntijaviestintä.

ORCID-tutkijatunniste

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) on tutkijan yksilöllinen tunniste eli numerosarja, jonka avulla voi erottua muista tutkijoista.

  • ORCID-tunniste ehkäisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia.
  • ORCIC-logo.ORCID-tunnistejärjestelmä helpottaa tutkijan tietojen automaattista siirtoa erilaisten järjestelmien välillä, niin että samoja tietoja ei tarvitse syöttää useaan eri paikkaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö, kustantajat ja tutkimusrahoittajat hyödyntävät yhä enemmän ORCID-tunnistetta järjestelmissään.
  • Tunniste lisätään julkaisuihin käsikirjoitusta lähetettäessä. Sitä voi käyttää rahoitushakemuksissa, vertaisarvioijana toimittaessa ja sen voi myös lisätä blogeihin, sosiaaliseen mediaan, ansioluetteloon ja sähköpostin allekirjoitukseen.
  • Tunniste pysyy, vaikka vaihdat organisaatiota. Tästä syystä on tärkeää, että tallennat palveluun nykyisen sähköpostiosoitteen lisäksi myös vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen, jolla pääset palveluun, jos vaihdat työpaikkaa ja sähköpostisi lakkaa toimimasta.
  • Julkaisujen lisäksi ORDICiin voi päivittää koulutus-, työ- ja rahoitustietoja, jolloin ORCID toimii ansioluettelona.

 

Saavutettavuusseloste