Siirry pääsisältöön

Tekniikka

Tekniikan alan tiedonlähteitä

Ohjeet, määräykset ja lainsäädäntö

Rakennustiedon palvelut ja SFS-Online

 

Huomioi standardien ja Rakennustiedon materiaalien käytössä, että

  • Suosittelemme käyttämään standardia lähteenä ja tuottamaan itse kuvat tai taulukot ja viittaamaan standardiin sen sijaan, että kopioi standardia.
  • Lainauksen tai viittauksen yhteyteen merkitään standardin täydellinen tunnus, otsikko sekä julkaisuvuosi. Katso esimerkki lähdeluettelomerkinnästä.
  • Jos opinnäytetyö tehdään yrityksen toimeksiannosta, opiskelija ei saa luovuttaa toimeksiantajalle oppilaitoksen online-palvelusta standardeja.
  • Standardeja ei saa liittää opinnäytetyön liitteeksi.
  • Rakennustiedon palveluissa olevien kuvien käyttölupahakemuksen voi tehdä osoitteessa https://www.rts.fi/kayttolupahakemus.

 

Lainsäädäntö

Rakennustekniikan e-kirjoja

Kotimaisia lehtiä

 
Kirjastoon painettuina ja sähköisinä tilatut rakennusalan lehdet ja niiden varastointiedot löydät listasta. 

Painettujen lehtien kaksi viimeistä vuosikertaa on sijoitettu Kampustalon Tapio-saliin. Vanhemmat numerot löytyvät varastosta

Painettuja lehtiä ei lainata, mutta voit ottaa niistä maksullisia kopioita. Voit myös skannata lehtiartikkeleita ​sähköpostiisi ja muistitikulle, se on ilmaista.

E-lehtiä voi lukea myös etänä SeAMKin tunnuksilla.

Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 80 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Rakennusalan lehdistä löytyvät mm.

Tutkimusartikkeleita ja tutkimusaineistoja Tiedejatutkimus.fi:ssä

 

Kuvituskuva.

Tiedejatutkimus.fi -sivulle päivittyy automaattisesti mm. yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten julkaisuja ja tutkimusaineistoja. Tästä pääset julkaisuhakuun. Rajaa vasemman reunan valikoista esimerkiksi tieteenalalla, julkaisijalla tai tee haku hakusanalla.

Etsi rakennustekniikan artikkeleita kotimaisista ja ulkomaisista lehdistä

Selaile ja seuraa rakennusalan tutkimuslehtiä BrowZinen avulla

BrowZinen avulla voit kätevästi selata eri alojen tutkimuslehtiä ja niiden artikkeleita. Voit voi luoda BrowZineen oman käyttäjätilin, jolloin voit tallentaa suosikkilehtiä ja artikkeleita sekä saada ilmoituksia niiden uusista numeroista. Lue lisää LibKey ja BrowZine -oppaasta.

Lehden kansikuva. Lehden kansikuva. Lehden kansikuva.

 

Saavutettavuusseloste