Skip to main content

E-aineistojen käyttö: E-aineistojen etäkäyttö

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

Käyttöoikeudet ja kirjautuminen

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja myös SeAMKin verkon ulkopuolelta, esim. kotikoneelta tai mobiililaitteilla. Etäkäyttö on sallittu kirjaston solmimien lisenssiehtojen mukaisesti opiskelu-, opetus- ja tutkimustarkoituksiin. Kaupallinen käyttö on kielletty!

Linkit kaikkiin kirjaston hankkimiin e-aineistoihin löydät e-kirjastosta tai SeAMK-Finnasta. E-kirjastossa lukolla  merkityt e-aineistot vaativat kirjautumisen etäkäytössä. Käytä aina e-kirjaston linkkejä, älä etsi e-aineistolinkkejä Googlella.

Etäkäyttöön kirjaudutaan omalla SeAMK-käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tunnukset ovat samat, joilla opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat oppilaitoksen tietokoneelle ja SeAMKin sähköpostiin.

Kirjautumisohjeet

  1. Etsi haluamasi e-aineiston linkki esim. e-kirjastosta. Voit löytää etäkäyttölinkin tiettyyn e-aineistoon, -kirjaan tai -lehteen myös selaillessasi SeAMK-Finnaa.
  2. Kun klikkaat linkkiä, palvelu pyytää SeAMK-tunnuksiasi. Ne ovat samat kuin millä kirjaudut oppilaitoksen verkkoon tai sähköpostiin.

3. E-aineisto avautuu selaimeen.

E-kirjasto on aina auki - 24/7

E-kirjastosta löydät kaikki SeAMKilaisten käytössä olevat e-aineistopalvelut.

Oranssi e-kirjain, e-kirjasto.

Ongelmia etäkäytössä?

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu näytön alareunasta. Kun chat on kiinni, voit jättää viestin. Vastaus tulee ilmoittamaasi sähköpostiin.