Siirry pääsisältöön

E-aineistojen käyttö

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

Käyttöoikeudet ja kirjautuminen

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja myös SeAMKin verkon ulkopuolelta, Saat alasi huippuaineistot käyttöön missä ja milloin vain.esimerkiksi kotikoneelta tai mobiililaitteilla. Etäkäyttö on sallittu kirjaston solmimien lisenssiehtojen mukaisesti opiskelu-, opetus- ja tutkimustarkoituksiin. Kaupallinen käyttö on kielletty!

Linkit kaikkiin kirjaston hankkimiin e-aineistoihin löydät e-kirjastosta tai SeAMK-Finnasta.

Kun e-kirjan, e-kirjan, e-lehden tai e-artikkelin kohdalla lukee SeAMK-Finnassa "Käytettävissä SeAMKin verkossa olevilta koneilta tai SeAMK-etäkäytön kautta" tai "Lainattavissa SeAMK-tunnuksilla", aineistoon pääsevät sekä SeAMKin opiskelijat että henkilökunta.

E-kirjastossa lukolla Pieni lukko. merkityt e-aineistot vaativat kirjautumisen etäkäytössä. Käytä aina e-kirjaston linkkejä, älä etsi e-aineistolinkkejä Googlella.

Etäkäyttöön kirjaudutaan omalla SeAMK-käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tunnukset ovat samat, joilla opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat oppilaitoksen tietokoneelle ja SeAMKin sähköpostiin.

Kirjautumisohjeet

  1. Löydät e-aineistolistan ja linkit e-aineistoihin muun muassa e-kirjastosta. Voit löytää etäkäyttölinkin tiettyyn e-aineistoon, e-kirjaan tai e-lehteen myös, kun etsit aineistoa SeAMK-Finnasta.

  2. Kun klikkaat e-aineiston linkkiä, e-aineistojen etäkäyttöpalvelu pyytää SeAMK-tunnuksiasi. Kirjaudu etäkäyttöön omalla k-alkuisella SeAMK-käyttäjätunnuksella, esimerkiksi k1234567 ilman @seamk.fi-loppuosaa.

  3. E-aineisto avautuu selaimeen ja voit ryhtyä tutkimaan aineistoja.

EzProxyn kirjautumisikkuna.

Tarvitsetko apua?

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu näytön alareunasta. Kun chat on kiinni, voit jättää viestin. Vastaus tulee ilmoittamaasi sähköpostiin.

Saavutettavuusseloste