Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-aineistojen käyttö

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

Käyttöoikeudet ja kirjautuminen

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja myös SeAMKin verkon ulkopuolelta, Saat alasi huippuaineistot käyttöön missä ja milloin vain.esimerkiksi kotikoneelta tai mobiililaitteilla. Etäkäyttö on sallittu kirjaston solmimien lisenssiehtojen mukaisesti opiskelu-, opetus- ja tutkimustarkoituksiin. Kaupallinen käyttö on kielletty!

Linkit kaikkiin kirjaston hankkimiin e-aineistoihin löydät e-kirjastosta tai SeAMK-Finnasta. E-kirjastossa lukolla Pieni lukko. merkityt e-aineistot vaativat kirjautumisen etäkäytössä. Käytä aina e-kirjaston linkkejä, älä etsi e-aineistolinkkejä Googlella.

Etäkäyttöön kirjaudutaan omalla SeAMK-käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tunnukset ovat samat, joilla opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat oppilaitoksen tietokoneelle ja SeAMKin sähköpostiin.

Kirjautumisohjeet

  1. Löydät e-aineistolistan ja linkit e-aineistoihin muun muassa e-kirjastosta. Voit löytää etäkäyttölinkin tiettyyn e-aineistoon, e-kirjaan tai e-lehteen myös, kun etsit aineistoa SeAMK-Finnasta.

  2. Kun klikkaat e-aineiston linkkiä, etäkäyttöpalvelu pyytää SeAMK-tunnuksiasi. Ne ovat samat kuin millä kirjaudut ammattikorkeakoulun verkkoon tai sähköpostiin. Kirjaudu tunnuksillasi etäkäyttöön.

SeAMKin e-aineistojen etäkäytön kirjautumissivu.

3. E-aineisto avautuu selaimeen ja voit ryhtyä tutkimaan aineistoja.

Tarvitsetko apua?

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu näytön alareunasta. Kun chat on kiinni, voit jättää viestin. Vastaus tulee ilmoittamaasi sähköpostiin.

Saavutettavuusseloste