Siirry pääsisältöön

E-aineistojen käyttö

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

Mistä e-aineistot löytyvät?

E-aineistolista ja linkit kaikkiin SeAMKin e-aineistoihin löytyy e-kirjastosta.e-aineistotunnus.

Aineistoja voi selata myös kirjaston hakupalvelun SeAMK-Finnan avulla. Lisäksi SeAMK-Finnassa voi haun rajata myös pelkästään verkossa saatavilla olevaan aineistoon, kun etsii esimerkiksi vain e-kirjoja.

Alakohtaisista tiedonhankinnan oppaista löytyy linkit eri alojen tärkeimpiin e-aineistoihin.
 

Elektronisten aineistojen käyttö Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkossa

Kirjasto hankkii elektronista aineistoa (e-kirjoja, e-lehtiä, hakuteoksia ja tietokantoja) pääasiassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. E-aineistoja voi käyttää SeAMKin verkossa olevilla tietokoneilla.

Jos Kampustalon Campus-verkossa haluaa käyttää e-aineistoja, pitää e-aineistoihin kirjautua omilla SeAMK-tunnuksilla.

Kaikki kirjastoasiakkaat voivat käyttää e-aineistoja SeAMK Kirjaston tiloissa olevilta tietokoneilta.

Elektronisten aineistojen etäkäyttö Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja myös ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta, esimerkiksi kotikoneelta tai mobiililaitteella.

Kun e-kirjan, e-kirjan, e-lehden tai e-artikkelin kohdalla lukee SeAMK-Finnassa "Käytettävissä SeAMKin verkossa olevilta koneilta tai SeAMK-etäkäytön kautta" tai "Lainattavissa SeAMK-tunnuksilla", aineistoon pääsevät sekä SeAMKin opiskelijat että henkilökunta.

Etäkäyttöön kirjaudutaan käyttäjän omalla SeAMK-käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tunnukset ovat samat, joilla opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat SeAMKin tietokoneille ja avaavat SeAMK-sähköpostinsa.

Joitakin e-aineistoja ei sopimussyistä voi käyttää SeAMKin verkon ulkopuolelta.


 Ohjeet etäkäyttöön

Tarvitsetko apua?

Kannattaa ensin tarkistaa, onko kysymykseesi jo vastattu kirjaston Usein kysytyt kysymykset -sivuilla.

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu ruudun oikeasta alareunasta. Kun chat on kiinni, voi vastauksia löytyä chatbotin kautta. Sen kautta voit lähettää meille myös viestin, johon vastaamme kirjaston aukioloaikoina.

Oppaita e-aineistojen käyttöön

Seuraa e-aineistouutisia

Tiedotamme uusista e-aineistoista, päivityksistä ja käyttökatkoista kirjaston verkkosivujen uutisissa, sosiaalisen median palveluissa ja kirjaston Plarattua-blogissa.

Tule seuraamaan, niin saat heti tiedon muutoksista!

Ammattikorkeakoulukirjastojen e-aineistomainos.

Saavutettavuusseloste