Skip to main content

E-kirjat: Yleistä

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön

Kirjaston tarjoamat e-kirjapalvelut

Hankimme e-kirjoja pääosin Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. HUOM! Ellibsin e-kirjoja voivat kuitenkin lainata kaikki, joilla on SeAMK Kirjaston kirjastokortti.

E-kirjoja voi lukea kirjaston tiloissa ja SeAMKin verkossa olevilla tietokoneilla. Lisäksi SeAMKin tutkinto-opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää e-kirjoja myös verkon ulkopuolelta etäkäytön kautta. Etäkäyttöön kirjaudutaan käyttäjän omalla SeAMKin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. E-kirjoja voi ladata myös mobiililaitteille.

Kirjasto hankkii e-kirjoja monilta eri toimittajilta joko suurina kirjapaketteina tai yksittäisinä kirjoina. Siksi e-kirjojen käyttöoikeudet, käyttötavat, laina-ajat ja vaaditut lukuohjelmat vaihtelevat. Esim. joitain e-kirjoja voi lukea monta käyttäjää yhtäaikaa, joitain vain yksi lukija kerrallaan.

Listan kaikista kirjaston hankkimista e-aineistoista löydät e-kirjastosta.

Pikalinkit käytetyimpiin e-kirjapalveluihin

https://libts.seamk.fi:2048/login?url=http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e000xww

 

Mistä e-kirjat löytyvät?

  • Yksittäisiä kirjaston ostamia e-kirjoja ja vapaassa käytössä olevia verkkojulkaisuja (PDF)  löytyy SeAMK-Finnasta.
  • Kirjaston hankkimien e-kirjapalveluiden sivuilta. Kotimaiset ja ulkomaiset palvelut esitellään tässä oppaassa omilla välilehdillään.

SeAMK-Finnassa hakutuloksen voi rajata e-kirjoihin ja verkossa oleviin julkaisuihin valitsemalla vasemmasta reunasta 

Rajaa hakua -> Verkossa saatavilla
Aineistotyyppi -> E-kirja

HUOM! Jos olet avaamassa e-kirjalinkkiä ensimmäistä kertaa, kannattaa ensin tutustua tämän oppaan palvelukohtaisiin ohjeisiin. Ohjeista selviää, pitääkö sinun asentaa koneelle jokin ohjelma voidaksesi lukea kirjaa.

Uusia e-kirjoja ja verkkojulkaisuja SeAMK-Finnassa

Loading ...

Ohjeita e-aineistojen käyttöön

Tarvitsetko apua?

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu näytön alareunasta. Chatin kiinniollessa voit jättää viestin.

Käyttöehdot

E-kirjojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua vain opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen sekä yksityiskäyttöön. Mitään e-aineistoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

E-aineistojen yksityiskohtaiset käyttöehdot löytyvät FinELibin sivuilta. Sallittu ja kielletty käyttö löytyy kunkin aineiston nimen kohdalta.

 

Lukuohjelman asennus

Jos SeAMKin verkossa olevalta tietokoneelta puuttuu e-kirjojen lukuohjelma, esim. Adobe Digital Editions, pyydä Jelpparia (jelppari(at)epedu.fi) asentamaan se.

Kirjasto verkossa