Siirry pääsisältöön

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

ProQuest Ebook Central

Kokoelman sisältö

Laaja kokoelma englanninkielisiä e-kirjoja eri tieteenaloilta. Academic Complete -kokoelma, jossa vaihtuva sisältö ja kirjaston hankkimia yksittäisiä e-kirjoja. Sisältää myös yhden käyttäjän lisenssillä hankittuja e-kirjoja.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Käytössä oleva kokoelma löytyy palvelun sivuilta. Ebook Centraliin sisältyviä e-kirjoja löytyy myös SeAMK-Finnalla. Finnassa voi rajata haun koskemaan pelkästään e-kirjoja.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen SeAMKin tunnuksilla HAKA-kirjautumisen kautta.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Ei rajoituksia.

E-kirjan lukeminen

Ebook Centralin e-kirjoja voi lukea tietokoneen selaimessa palvelun omassa lukuohjelmassa.

Katso ohjevideo:

E-kirjan lataaminen

E-kirjan voi myös ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Lukeminen edellyttää lukuohjelman asentamista.
HUOM! E-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla (= SeAMKin tunnukset).

Katso ohjevideo:

Lataaminen tietokoneelle ja e-kirjan lukulaitteelle

Katso ohjevideo e-kirjan lataamisesta!

  1. Ensimmäisellä käyttökerralla luo itsellesi My Adobe -tili ja asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions -lukuohjelma.
  2. Avaa lukuohjelma ja aktivoi se Adobe-tilisi tunnuksella (=sähköpostiosoite, jota käytit luodessasi My Adobe -tilin).
  3. Etsi haluamasi kirja Ebook Centralista. HUOM! Klikkaa kirjan otsikkoa!
  4. Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla (= SeAMKin tunnukset).
  5. Klikkaa kirjan tiedoista Full Download tai Available for Full Download
  6. Seuraa palvelun ohjeita.
  7. Lataa e-kirja ja avaa tiedosto asentamallasi Adobe Digital Editions -ohjelmalla.
  8. Lukuohjelma avautuu ja e-kirja latautuu ohjelmaan automaattisesti. Latautuminen voi kestää hetken.
  9. Voit myös siirtää e-kirjan Adobe Digital Editions -ohjelmassa e-kirjan lukulaitteeseen.

Lataaminen mobiililaitteille

Katso ohjevideo e-kirjan lataamisesta!

Ebook Centralin e-kirjoja voi ladata ja lukea mobiililaitteilla ilmaisen Adobe Digital Editions -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Adobe Digital Editions omasta sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

ProQuest Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen mobiililaitteille on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla (= SeAMKin tunnukset).

Laina-ajat

Ebook Centralin omassa lukuohjelmassa e-kirjoja voi lukea online ilman laina-aikaa. Jos kirjan lataa tietokoneelle tai mobiililaitteeseen, laina-aika vaihtelee kirjoittain (1-21 vrk).

Tulostaminen

Tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset vaihtelevat kirjoittain. Kunkin kirjan tiedoissa kerrotaan, montako sivua sitä saa kopioida ja montako sivua tulostaa.

Palauttaminen, uusiminen, varaaminen

E-kirjat palautuvat automaattisesti, mutta ne voi palauttaa myös itse. Ebook Centralin e-kirjoja ei voi uusia eikä varata. Jos laina-aikaa haluaa pidentää, pitää e-kirja ensin palauttaa ja ladata se uudelleen lukuohjelmaan.

Saavutettavuus

Palvelussa on tarjolla niin sanottu Accessibility mode, jonka avulla lukuohjelmat toimivat. Sen voi aktivoida asetuksista: Settings -> Profile. Selaimeen avatuissa kirjoissa kuuntelu onnistuu selainten Lue ääneen –toiminnoilla. Muista Accessibility mode. Selaimeen avattujen kirjojen värejä voi muuttaa ja kontrasteja parantaa selainten lisäosien avulla.

Lähde: Saavuta e-kirja -oppimateriaali

Lisätietoa lukemista helpottavista toiminnoista löytyy ProQuestin englanninkielisiltä Accessibility Statement: Ebook Central -sivuilta.

Käyttöohjeita

ProQuest Ebook Central Libguide

Sallittu ja kielletty käyttö

Käyttöoikeudet ja etäkäyttö

Saavutettavuusseloste