Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

ProQuest Ebook Central

Kokoelman sisältö

Laaja kokoelma englanninkielisiä e-kirjoja eri tieteenaloilta. Academic Complete -kokoelma, jossa vaihtuva sisältö ja kirjaston hankkimia yksittäisiä e-kirjoja. Sisältää myös yhden käyttäjän lisenssillä hankittuja e-kirjoja.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Käytössä oleva kokoelma löytyy palvelun sivuilta. Ebook Centraliin sisältyviä e-kirjoja löytyy myös SeAMK-Finnalla. Finnassa voi rajata haun koskemaan pelkästään e-kirjoja.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäytöön SeAMKin tunnuksilla. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Ei rajoituksia.

E-kirjan lukeminen

Ebook Centralin e-kirjoja voi lukea tietokoneen selaimessa palvelun omassa lukuohjelmassa.

Katso ohjevideo:

E-kirjan lataaminen

E-kirjan voi myös ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Lukeminen edellyttää lukuohjelman asentamista.
HUOM! E-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia Ebook Centraliin, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.

Katso ohjevideo:

Lataaminen tietokoneelle ja e-kirjan lukulaitteelle

Katso ohjevideo e-kirjan lataamisesta!

  1. Ensimmäisellä käyttökerralla luo itsellesi My Adobe -tili ja asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions -lukuohjelma.
  2. Avaa lukuohjelma ja aktivoi se Adobe-tilisi tunnuksella (=sähköpostiosoite, jota käytit luodessasi My Adobe -tilin).
  3. Etsi haluamasi kirja Ebook Centralista. HUOM! Klikkaa kirjan otsikkoa!
  4. Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia palveluun, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.
  5. Kirjaudu sisään omilla Ebook Central -tunnuksillasi.
  6. Klikkaa kirjan tiedoista Full Download tai Available for Full Download
  7. Seuraa palvelun ohjeita.
  8. Lataa e-kirja ja avaa tiedosto asentamallasi Adobe Digital Editions -ohjelmalla.
  9. Lukuohjelma avautuu ja e-kirja latautuu ohjelmaan automaattisesti. Latautuminen voi kestää hetken.
  10. Voit myös siirtää e-kirjan Adobe Digital Editions -ohjelmassa e-kirjan lukulaitteeseen.

Lataaminen mobiililaitteille

Katso ohjevideo e-kirjan lataamisesta!

Ebook Centralin e-kirjoja voi ladata ja lukea mobiililaitteilla ilmaisen Adobe Digital Editions -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Adobe Digital Editions omasta sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

ProQuest Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen mobiililaitteille on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia palveluun, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.

Laina-ajat

Ebook Centralin omassa lukuohjelmassa e-kirjoja voi lukea online ilman laina-aikaa. Jos kirjan lataa tietokoneelle tai mobiililaitteeseen, laina-aika vaihtelee kirjoittain (1-21 vrk).

Tulostaminen

Tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset vaihtelevat kirjoittain. Kunkin kirjan tiedoissa kerrotaan, montako sivua sitä saa kopioida ja montako sivua tulostaa.

Palauttaminen, uusiminen, varaaminen

E-kirjat palautuvat automaattisesti, mutta ne voi palauttaa myös itse. Ebook Centralin e-kirjoja ei voi uusia eikä varata. Jos laina-aikaa haluaa pidentää, pitää e-kirja ensin palauttaa ja ladata se uudelleen lukuohjelmaan.

Käyttöohjeita

ProQuest Ebook Central Libguide

Sallittu ja kielletty käyttö

Käyttöoikeudet ja etäkäyttö

Saavutettavuusseloste