Siirry pääsisältöön

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Rakennustiedon e-kirjat

Kokoelman sisältö

SeAMKiin tilatut Rakennustiedon palvelut sisältävät säännös-, ohje- ja tuotekorttien lisäksi Ratu- ja RYL-käsikirjojen e-versioita.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Yksittäiset Ratu- ja RYL-käsikirjat löytyvät SeAMK-Finnasta. Kirjaudu sisään Rakennustietoon SSO-kirjautumisen kautta, niin saat sen jälkeen e-kirjan auki. SSO-kirjautumisessa käytetään SeAMKin sähköpostiosoitetta.

Ratu-käsikirjat löytyvät Ratu pdf-kortiston Ratu-käsikirjat-otsikon alta. RYL-käsikirjat löytyvät RT-kortiston RYL Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset -otsikon alta.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäyttöön SeAMKin sähköpostiosoitteella. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Ei rajoituksia.

E-kirjan lataaminen ja lukeminen

Käsikirjat ovat PDF-tiedostoina, jotka avautuvat selaimeen.

Lataaminen mobiililaitteisiin

Rakennustiedon e-kirjoja voi ladata ja lukea iPadilla ja iPhonella selaimessa. Rakennustiedon e-kirjoja voi ladata ja lukea Android- ja Windows-mobiililaitteilla selaimessa.

Yhteensopivat e-kirjojen lukulaitteet

Käsikirjoja voi lukea monilla PDF-tiedostomuotoa tukevilla e-kirjojen lukulaitteilla. Kytke laite USB-kaapelilla tietokoneeseen ja siirrä e-kirjoja Adobe Digital Editions -ohjelmassa raahaamalla ne lukulaitteeseen.

Tulostaminen

Tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset vaihtelevat kirjoittain.

Muuta

Toimii Firefox-, Chrome- ja Edge-selaimilla. Jos palvelu pyytää kirjautumaan, valitse Kirjaudu oman organisaation tunnuksilla ja kirjaudu sisään SeAMKin sähköpostiosoitteella (@seamk.fi) Ruudun oikeassa yläkulmassa pitää näkyä oma nimesi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu / SeAMK Kirjasto. Vain silloin pystyy lataamaan ja lukemaan kortteja.

Saavutettavuusseloste