Siirry pääsisältöön

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Alma Talent Verkkokirjahylly

Kokoelman sisältö

Valikoima Alma Talentin julkaisemia ammatillisia e-kirjoja juridiikan, esihenkilötyön ja taloushallinnon aihealueilta. Palveluun lisätään uusia e-kirjoja jatkuvasti. Päivittyvät hakuteokset -hylly löytyy etusivun Uusimmat-pudotusvalikon alta. Joistakin e-kirjoista on myös äänikirjaversiot. Lue lisää aäänikirjaominaisuudesta.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Verkkokirjahyllyn yksittäiset e-kirjat löytyvät SeAMK-Finnasta. Verkkokirjahyllyn eri aiheiset hyllyt löytyvät palvelun etusivun Uusimmat-pudotusvalikon alta. Hyllyt täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäyttöön SeAMKin tunnuksilla. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Ei rajoituksia.

E-kirjan lataaminen ja lukeminen

Verkkokirjahyllyn teoksia luetaan tietokoneen selaimessa. Kirjoja ei voi ladata tietokoneelle eikä muille laitteille. Erityistä lukuohjelmaa ei tarvita.

Tulostaminen

Tulostamista ei ole rajoitettu.

Saavutettavuus

Alma Talent Verkkokirjahylly toimii selaimella ja on saavutettava. Kirjojen käyttö onnistuu myös ruudunlukuohjelman avulla ja kirjapalvelun kuvakkeilla on tekstivastineet. Kirjoissa on myös sivunumerot. Taulukoilla tai kuvilla ei välttämättä ole tekstivastineita.

Alma Talentin sivustoja kehitetään käytettävyys ja yleiset hyvät konventiot huomioiden. Alma Talent pyrkii parantamaan palveluidensa saavutettavuutta tulevien vuosien aikana.

Selainkuuntelu onnistuu Edge-, Firefox- ja Chrome-verkkoselainten omilla laajennuksilla tai lisätoiminnoilla. Palvelu toimii NVDA:lla. Kuuntelu toimii myös iOS-mobiililaitteiden VoiceOver-näytönlukijalla.

Joissain Verkkokirjahyllyn e-kirjoissa on myös äänikirjaominaisuus, joka löytyy e-version yhteydestä. Lue lisää äänikirjaominaisuudesta.

Lisätietoa Celian verkkosivuilta: E-kirjojen saavutettavuus: testaustuloksia

Käyttöohjeita

Pikaohje Verkkokirjahyllyn käyttöön

Alma Talent sisältöpalvelut opiskelijalle (ohjevideoita YouTubessa)

Lisätietoa: Alma Talentin e-aineistot opiskelijoille

Sallittu ja kielletty käyttö

Alma Talentin tietopalveluiden sopimus- ja käyttöehdot

Muuta

Alma Talentin verkkopalveluihin voi myös luoda henkilökohtaisen tilin, jolloin kaikki SeAMKin hankkimat Alma Talent -palvelut ovat käytössä yhdellä kirjautumisella. Kirjautuminen ei ole välttämätöntä.

Uusimpia e-kirjoja Verkkokirjahyllyn etusivulla.

Saavutettavuusseloste