Siirry pääsisältöön

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Ebsco eBooks

Kokoelman sisältö

Laaja kokoelma englanninkielisiä e-kirjoja eri tieteenaloilta. Academic Collection -kokoelma, jossa vaihtuva sisältö sekä kirjaston hankkimia yksittäisiä e-kirjoja.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Käytössä oleva kokoelma löytyy palvelun sivuilta. Ebscon e-kirjoja löytyy myös SeAMK-Finnalla. Finnassa voi rajata haun koskemaan pelkästään e-kirjoja.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäytöön SeAMKin tunnuksilla. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Vaihtelee. Useimmissa e-kirjoissa rajoittamaton käyttäjämäärä. Joissakin e-kirjoissa vain 1-3 käyttäjää / e-kirja.

E-kirjan lukeminen

Ebscon e-kirjoja voi lukea tietokoneen selaimessa Ebscon omassa lukuohjelmassa. Tällöin e-kirjaa ei tarvitse erikseen ladata tietokoneelle. Klikkaa joko PDF Full Text tai EPUB Full Text -linkkiä. E-kirjan voi myös ladata tietokoneelle ja lukea offline.

Katso ohjevideot e-kirjan etsimisestä ja lukemisesta (in English):

 

<

E-kirjan lataaminen tietokoneelle ja e-kirjan lukulaitteelle

E-kirjan voi ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Lukeminen edellyttää lukuohjelman asentamista.
HUOM! Ebscon e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia Ebscoon, valitse palvelun oikeasta yläreunasta Sign in ja sieltä Create a new Account ja luo ilmainen tili itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Ebscoon omilla Google- tai Gmail-tunnuksillasi.

  1. Ensimmäisellä käyttökerralla luo itsellesi My Adobe -tili ja asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions -lukuohjelma.
  2. Avaa lukuohjelma ja aktivoi se Adobe-tilisi tunnuksella (=sähköpostiosoite, jota käytit luodessasi My Adobe -tilin).
  3. Etsi haluamasi kirja Ebscosta.
  4. Ebscon e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia Ebscoon, valitse oikeasta yläreunasta Sign in ja sieltä Create a new Account ja luo ilmainen tili itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Ebscoon omilla Google- tai Gmail-tunnuksillasi.
  5. Kirjaudu sisään omilla Ebsco-tunnuksillasi tai Google-/Gmail-tunnuksillasi.
  6. Klikkaa kirjan tiedoista Download (Offline) tai Download This eBook (Offline)
  7. Klikkaa Checkout & Download.
  8. Lataa e-kirja ja avaa tiedosto asentamallasi Adobe Digital Editions -ohjelmalla.
  9. Lukuohjelma avautuu ja e-kirja latautuu ohjelmaan automaattisesti. Latautuminen voi kestää hetken.
  10. Voit myös siirtää e-kirjan Adobe Digital Editions -ohjelmassa e-kirjan lukulaitteeseen.

Katso ohjevideo Downloading Ebsco eBooks (in English)

Lataaminen mobiililaitteille

Ebscon e-kirjojen käyttöön on saatavissa oma e-kirjasovellus Ebsco Mobile sovelluskaupassa:

Lataa sovellus mobiililaitteellesi. Etsi Seinäjoen ammattikorkeakoulu, yhdistä se laitokseksesi  ja kirjaudu sisään SeAMK-tunnuksillasi (HAKA-kirjautuminen). Kun olet avannut sovelluksen, kirjaudu sisään omilla Ebsco-tunnuksilla, jotka olet tehnyt tietokoneella aikaisemmin. Näin pystyt lataamaan e-kirjoja sovellukseen, saat käyttöösi aiemmin tallentamasi ja voit tallentaa suosikkeja myöhempään käyttöön. Lisäohjeita mobiilisovelluksen käyttöön (englanniksi)

Sovellus sisältää e-kirjojen lisäksi myös artikkeleita.

Yhteensopivat e-kirjojen lukulaitteet

Ebscon e-kirjoja voi lukea monilla EPUB-formaattia ja Adobe Digital Editions -lukuohjelmaa tukevilla e-kirjojen lukulaitteilla. Kytke laite USB-kaapelilla tietokoneeseen ja siirrä e-kirjoja Adobe Digital Editions -ohjelmassa raahaamalla ne lukulaitteeseen. Yhteensopivat lukulaitteet löytyvät Ebscon tukisivuilta.

Laina-ajat

Ebscon omassa lukuohjelmassa e-kirjoja voi lukea online ilman laina-aikaa. Jos kirjan lataa tietokoneelle tai mobiililaitteeseen, laina-aika on 1-28 vuorokautta. Laina-ajan voi valita itse. HUOM! Niissä kirjoissa, joita voi lukea vain 1 tai 3 käyttäjää yhtäaikaa, laina-aika on 7 vuorokautta eikä sitä voi muuttaa.

Tulostaminen

Tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset vaihtelevat kirjoittain.

Palauttaminen, uusiminen, varaaminen

E-kirjat palautuvat automaattisesti, mutta ne voi palauttaa myös itse. Ebscon e-kirjoja ei voi uusia. Jos laina-aikaa haluaa pidentää, pitää e-kirja ensin palauttaa ja ladata se uudelleen lukuohjelmaan. Ebscon e-kirjoja voi varata, jos sen kaikki kappaleet ovat lainassa.

Saavutettavuus

Ebscon palvelussa on sekä EPUB- että PDF-muotoisia e-kirjoja. Osasta kirjoja on tarjolla vain selainversio. E-kirjoja ei voi kuunnella suoraan selaimessa. Jos haluat kuunnella kirjaa, lataa se omalle laitteelle EPUB- tai PDF-muodossa. DRM-suojaus (digitaaliset käyttöoikeudet) saattaa haitata lukuohjelmien käyttöä.

Lähde: Saavuta e-kirja -oppimateriaali

Lisätietoa saavutettavuudesta löytyy Ebscon eBook Accessibility User Guide and FAQs -sivulta.

Käyttöohjeita

Muuta

Kaikkia e-kirjoja ei voi ladata tietokoneelle tai mobiililaitteille vaan ne täytyy lukea Ebscon omassa lukuohjelmassa tietokoneen selaimessa.

Saavutettavuusseloste