Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Ebsco eBooks

Kokoelman sisältö

Laaja kokoelma englanninkielisiä e-kirjoja eri tieteenaloilta. Academic Collection -kokoelma, jossa vaihtuva sisältö sekä kirjaston hankkimia yksittäisiä e-kirjoja.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Käytössä oleva kokoelma löytyy palvelun sivuilta. Ebscon e-kirjoja löytyy myös SeAMK-Finnalla. Finnassa voi rajata haun koskemaan pelkästään e-kirjoja.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäytöön SeAMKin tunnuksilla. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Vaihtelee. Useimmissa e-kirjoissa rajoittamaton käyttäjämäärä. Joissakin e-kirjoissa vain 1-3 käyttäjää / e-kirja.

E-kirjan lukeminen

Ebscon e-kirjoja voi lukea tietokoneen selaimessa Ebscon omassa lukuohjelmassa. Tällöin e-kirjaa ei tarvitse erikseen ladata tietokoneelle. Klikkaa joko PDF Full Text tai EPUB Full Text -linkkiä. E-kirjan voi myös ladata tietokoneelle ja lukea offline.

Katso ohjevideot e-kirjan etsimisestä ja lukemisesta (in English):

 

<

E-kirjan lataaminen tietokoneelle ja e-kirjan lukulaitteelle

E-kirjan voi ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Lukeminen edellyttää lukuohjelman asentamista.
HUOM! Ebscon e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia Ebscoon, valitse palvelun oikeasta yläreunasta Sign in ja sieltä Create a new Account ja luo ilmainen tili itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Ebscoon omilla Google- tai Gmail-tunnuksillasi.

  1. Ensimmäisellä käyttökerralla luo itsellesi My Adobe -tili ja asenna tietokoneellesi ilmainen Adobe Digital Editions -lukuohjelma.
  2. Avaa lukuohjelma ja aktivoi se Adobe-tilisi tunnuksella (=sähköpostiosoite, jota käytit luodessasi My Adobe -tilin).
  3. Etsi haluamasi kirja Ebscosta.
  4. Ebscon e-kirjojen lataaminen on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia Ebscoon, valitse oikeasta yläreunasta Sign in ja sieltä Create a new Account ja luo ilmainen tili itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Ebscoon omilla Google- tai Gmail-tunnuksillasi.
  5. Kirjaudu sisään omilla Ebsco-tunnuksillasi tai Google-/Gmail-tunnuksillasi.
  6. Klikkaa kirjan tiedoista Download (Offline) tai Download This eBook (Offline)
  7. Klikkaa Checkout & Download.
  8. Lataa e-kirja ja avaa tiedosto asentamallasi Adobe Digital Editions -ohjelmalla.
  9. Lukuohjelma avautuu ja e-kirja latautuu ohjelmaan automaattisesti. Latautuminen voi kestää hetken.
  10. Voit myös siirtää e-kirjan Adobe Digital Editions -ohjelmassa e-kirjan lukulaitteeseen.

Katso ohjevideo (in English):

Lataaminen mobiililaitteille

Ebscon e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Adobe Digital Editions -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Adobe Digital Editions sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID). Lisätietoa sovelluksesta ja käyttöohjeet löydät Ebscon tukisivuilta (in English).

Yhteensopivat e-kirjojen lukulaitteet

Ebscon e-kirjoja voi lukea monilla EPUB-formaattia ja Adobe Digital Editions -lukuohjelmaa tukevilla e-kirjojen lukulaitteilla. Kytke laite USB-kaapelilla tietokoneeseen ja siirrä e-kirjoja Adobe Digital Editions -ohjelmassa raahaamalla ne lukulaitteeseen. Yhteensopivat lukulaitteet löytyvät Ebscon tukisivuilta.

Laina-ajat

Ebscon omassa lukuohjelmassa e-kirjoja voi lukea online ilman laina-aikaa. Jos kirjan lataa tietokoneelle tai mobiililaitteeseen, laina-aika on 1-28 vrk. Laina-ajan voi valita itse.

Tulostaminen

Tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset vaihtelevat kirjoittain.

Palauttaminen, uusiminen, varaaminen

E-kirjat palautuvat automaattisesti, mutta ne voi palauttaa myös itse. Ebscon e-kirjoja ei voi uusia eikä varata. Jos laina-aikaa haluaa pidentää, pitää e-kirja ensin palauttaa ja ladata se uudelleen lukuohjelmaan.

Käyttöohjeita

Muuta

Kaikkia e-kirjoja ei voi ladata tietokoneelle tai mobiililaitteille vaan ne täytyy lukea Ebscon omassa lukuohjelmassa tietokoneen selaimessa.

Saavutettavuusseloste