Siirry pääsisältöön

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Saavutettavuus

"Korkeakoulukirjastot tarjoavat laajan valikoiman e-kirjoja, joita opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää ilmaiseksi. Monet e-kirjoista ovat saavutettavia ja niiden saavutettavuustoimintoja kehitetään jatkuvasti. E-kirjoja voi esimerkiksi kuunnella erilaisilla ohjelmilla ja omien laitteiden toiminnoilla." Lähde: Celian verkkosivut

Tietoa SeAMKiin hankittujen e-kirjojen saavutettavuudesta löydät kunkin palvelun otsikon alta tästä e-kirjaoppaasta.

Saavutettavuuskirjasto Celia on koonnut verkkosivuilleen esimerkkejä ja vinkkejä erilaisista kuuntelun ja lukemisen apuvälineistä.

Saavuta e-kirja -oppimateriaali

Celian ja neljän ammattikorkeakoulukirjaston (DIAK, HAMK, Laurea ja Metropolia) tuottama oppimateriaali e-kirjojen saavutettavuudesta. Oppimateriaali löytyy myös Avointen oppimateriaalien kirjastosta. Sen avulla voit tutustua ja harjoitella e-kirjojen lukemista helpottavia toimintoja kuten kuuntelua ja näytön säätämistä.

Oppimateriaalissa on testattu korkeakouluissa käytetyimpien e-kirjapalveluiden saavutettavuutta. Mukana ovat SeAMKissa käytössä olevista kotimaisista e-kirjapalveluista Alma Talent, Ellibs sekä Terveysportti ja Oppiportti ja kansainvälisistä e-kirjakokoelmista ProQuest Ebook Central ja Ebsco eBook Collection. Tiedot löytyvät Oppimateriaali 2023 -osiosta. Samat tiedot löydät myös kunkin palvelun otsikon alta tästä e-kirjaoppaasta.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Celia-palvelu lukemisesteisille

Saavutettavuuskirjasto Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa mm. äänikirjoina ja pistekirjoina kaikille lukemisesteisille. Celia-palvelun käyttäjätunnukset tehdään kirjastossa. Palvelu on maksuton.

Celian palvelut korkeakouluopiskelijalle

SeAMK Kirjaston kautta palveluun ovat oikeutettuja SeAMKin opiskelijat, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Jos lukeminen tuottaa hankaluuksia, ota yhteyttä SeAMK Kirjastoon saadaksesi Celia-asiakkuuden. Huomioithan, että sähköpostilla on useampi kuin yksi vastaanottaja. Älä lähetä lukisuositusta tai muita todistuksia sähköpostissa.

Pidennetty laina-aika kurssikirjoille

SeAMKin opiskelijat, jotka ovat Celia-asiakkaita, saavat halutessaan kurssikirjoille pidennetyn neljän viikon laina-ajan normaalin kahden viikon sijaan. Pidennyksen laina-aikaan saa ottamalla yhteyttä SeAMK Kirjastoon.

Esteetön opiskelu SeAMKissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinto-ohjaajat toimivat esteettömyysasioiden yhteyshenkilöinä omilla koulutusaloillaan. Lisätietoa saavutettavuudesta ja esteettömyydestä SeAMKissa.

Saavutettavuusseloste