Skip to main content

E-aineistojen käyttö: E-aineistojen käyttö mobiililaitteilla

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

E-aineistot aina mukanasi

E-kirjoja, e-lehtiä ja niiden artikkeleita sekä sanakirjoja voi käyttää myös älypuhelimella, tablet-tietokoneella tai e-kirjan lukulaitteella.

Monille aineistoille on jo erikseen tarjolla mobiilikäyttöön optimoidut sivut, jotka aukeavat automaattisesti kun palveluun siirrytään mobiililaitteen nettiselaimella.

Alla esiteltyjä e-aineistoja voi käyttää mobiilisti erillisen sovelluksen avulla tai mobiilikäyttöön tarkoitetun sivun kautta.

SeAMKin tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja SeAMKin verkossa tai etäkäytön kautta kirjautumalla etäkäyttöön omilla SeAMK-tunnuksillaan.

Tutustu myös aineistojen sisältöihin ja käyttöoikeuksiin.

E-aineistoja, joita voi käyttää sovelluksen avulla tai mobiilikäyttöön tarkoitetun sivun kautta

SeAMKilaisten käytössä olevat Ebscon e-lehtitietokannat:

Mobiilikäyttöön on optimoitu omat sivut, jotka aukeavat kun avaat tietokannan mobiililaitteellasi allaolevista linkeistä.

 

Ebscohost-sovellus e-lehdille

Ebsco-tietokantojen lehtiartikkeleita voi lukea myös sovelluksen avulla iOS- ja ja Android-laitteilla. Ebscolle on saatavissa App Storessa ja Google Play Storessa oma sovellus (Ebscohost). Sovelluksen käyttäminen edellyttää tunnistautumista opiskelijana tai henkilökuntana. Tallennettuja artikkeleita voi lukea myös offline.

Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon (in English)

 

Ebscon e-kirjat

Ebscon epub-tiedostoina olevia e-kirjoja voi lukea mobiililaitteilla ilman lataamista, ns. online. PDF-muodossa olevien e-kirjojen lukeminen edellyttää niiden lataamista mobiililaitteille ja lukemista erillisessä sovelluksessa. Ebscon e-kirjoja voi ladata ilmaiseen Bluefire Reader -lukuohjelmaan. Asenna Bluefire Reader -sovellus iOS- ja Android-laitteille sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID). 

Ohjeet e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen löytyy Ebscon omilta tukisivuilta (in English).

Lisäohjeita Ebscon e-kirjojen käyttöön löydät myös kirjaston e-kirjaoppaasta.

Ellibs e-kirjan voi lukea selaimessa tai sen voi ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Vain epub-tiedostoina olevia e-kirjoja voi lukea selaimessa. PDF-tiedostoina olevat e-kirjat pitää ladata lukuohjelmaan.

Ellibs e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Bluefire Reader -ohjelman avulla. Asenna koneellesi Bluefire Reader sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

HUOM! Ellibsin tarjoama mobiilisovellus ei ole vielä käytössä korkeakoulukirjastoissa.

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

My Knovel ToGo -sovellus tablet-tietokoneille

Knovelilla on ilmainen My Knovel ToGo -sovellus älypuhelimille ja tableteille. Sovellus on saatavissa iOS- ja Android-laitteille niiden omissa sovelluskaupoissa.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää ensimmäisellä kerralla tilin luomista Knovel-palveluun tietokoneen kautta. Ladattuja teoksia voi lukea myös offline. Sovellukseen ladatut teokset näkyvät myös tietokoneella omalla My Knovel -tililläsi.

Ohjeet sovelluksen käyttöön ottoon: https://goo.gl/IDPN9y (in English)

  1. Luo ensin tietokoneellasi käyttäjätili SeAMKin MOT Online -palvelussa. Klikkaa MOTin sivuilla oikeassa yläkulmassa näkyvää linkkiä "MOT-käyttäjätili" ja luo itsellesi uusi tili. Kirjoita sähköpostiosoitteeksi SeAMKin sähköpostiosoite, muut sähköpostiosoitteet eivät oikeuta MOTin käyttöön.
  2. Saat sähköpostiisi tilin aktivointilinkin. Aktivoi MOT Mobile Online saamastasi linkistä.
  3. Mene älypuhelimesi internet-selaimella osoitteeseen motpro.fi. Tallenna osoite puhelimesi kirjanmerkkeihin. Kirjaudu palveluun MOT-käyttäjätilisi tunnuksilla. Käyttäjätunnus on antamasi SeAMKin sähköpostiosoite.


Katso ohjevideo Näin otat MOT Mobile Onlinen käyttöön.

 

Sanakirja.fi-laajennus

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat ottaa myös MOTin Sanakirja.fi-laajennuksen ilmaiseksi käyttöönsä SeAMKin MOT Onlinen etusivulta tai keltaiselta MOT Sanakirjat -välilehdeltä. Tilaamalla SeAMKin sähköpostiin linkin, saa pääsyn Sanakirja.fi-palveluun suoraan ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Sanakirja.fi:tä on kätevä käyttää MOTin rinnalla etenkin mobiililaitteilla.

Katso video: Sanakirja.fi-laajennuksen käyttöönotto

ProQuest Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen mobiililaitteille on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia palveluun, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.

Ebook Centralin e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Bluefire Reader -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Bluefire Reader sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

Katso video e-kirjan lataamisesta:

PubMedille on saatavissa  sovellukset App Storessa ja Google Playssa:

  • Prime - PubMed Journals & Tools
  • PubMed on Tap (maksullinen)
Loading ...