Siirry pääsisältöön

E-aineistojen käyttö

Tästä oppaasta löydät ohjeita kirjaston hankkimien elektronisten aineistojen käyttöön SeAMKin verkon ulkopuolelta ja mobiililaitteilla. Opit myös linkittämään e-aineistoja ja saat vinkkejä käyttö- ja tekijänoikeuksien huomioimiseen.

E-aineistot aina mukanasi mobiiliaitteilla

E-kirjoja, e-lehtiä ja niiden artikkeleita sekä sanakirjoja voi käyttää myös älypuhelimella, tablet-tietokoneella tai e-kirjan lukulaitteella.

Monille e-aineistoille on erikseen tarjolla mobiilikäyttöön optimoidut sivut, jotka aukeavat automaattisesti kun palveluun siirrytään mobiililaitteen nettiselaimella.

Alla esiteltyjä e-aineistoja voi käyttää mobiilisti erillisen sovelluksen avulla tai mobiilikäyttöön tarkoitetun sivun kautta.

SeAMKin tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja SeAMKin verkossa tai etäkäytön kautta kirjautumalla etäkäyttöön omilla SeAMK-tunnuksillaan.

Tutustu myös aineistojen sisältöihin ja käyttöoikeuksiin.

E-aineistoja, joita voi käyttää sovelluksen avulla tai mobiilikäyttöön tarkoitetun sivun kautta

SeAMKilaisten käytössä olevat Ebscon e-lehtitietokannat:

Mobiilikäyttöön on optimoitu omat sivut, jotka aukeavat kun avaat tietokannan mobiililaitteellasi allaolevista linkeistä.

Artikkeleiden lukemiseen on saatavissa myös mobiilisovellus Ebsco Mobile, jonka voi ladata laitteelleen sovelluskaupasta.

Ebscon e-kirjat

Ebsco eBooks -logo.Ebscon epub-tiedostoina olevia e-kirjoja voi lukea mobiililaitteilla ilman lataamista, ns. online. PDF-muodossa olevien e-kirjojen lukeminen edellyttää niiden lataamista mobiililaitteille ja lukemista erillisessä sovelluksessa. Ebscon e-kirjoja voi ladata ilmaiseen Adobe Digital Editions -lukuohjelmaan. Asenna Adobe Digital Editions -sovellus iOS- ja Android-laitteille sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID). 

Ohjeet e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen löytyy Ebscon omilta tukisivuilta (in English).

Lisäohjeita Ebscon e-kirjojen käyttöön löydät myös kirjaston e-kirjaoppaasta.

Ellibs e-kirjojen käyttöön on saatavissa oma e-kirjasovellus sovelluskaupassa:

Lataa sovellus ja kirjaudu sisään SeAMK Kirjaston Ellibs-kokoelmaan SeAMKin tunnuksilla.Ellibs library -logo ja linkki.

Sovelluksen avulla voit selailla SeAMK Kirjaston Ellibs e-kirjakokoelmaa sekä lainata ja varata e-kirjoja. E-kirjojen lukeminen onnistuu sovelluksen omalla lukuohjelmalla.

Voit lukea Ellibs-sovelluksen Omaan kirjahyllyyn ladattuja e-kirjoja myös ilman verkkoyhteyttä.

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

My Knovel ToGo -sovellus tablet-tietokoneille

Knovelilla on ilmainen My Knovel ToGo -sovellus älypuhelimille ja tableteille. Sovellus on saatavissa iOS- ja Android-laitteille niiden omissa sovelluskaupoissa.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää ensimmäisellä kerralla tilin luomista Knovel-palveluun tietokoneen kautta. Ladattuja teoksia voi lukea myös offline. Sovellukseen ladatut teokset näkyvät myös tietokoneella omalla My Knovel -tililläsi.

Ohjeet sovelluksen käyttöön ottoon: What is the Knovel ToGo Mobile App?

ProQuest Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen mobiililaitteille on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia palveluun, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.

Ebook Centralin e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Adobe Digital Editions -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Adobe Digital Editions sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.ProQuest Ebook Central -logo ja linkki.

Katso video e-kirjan lataamisesta:

PubMedille on saatavissa  sovellukset App Storessa ja Google PubMed.gov -logo.Playssa:

  • Prime - PubMed Journals & Tools
  • PubMed on Tap (maksullinen)

Saavutettavuusseloste