Ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä julkaistaan verkkojulkaisuina verkkokirjasto Theseuksessa.
Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opinnäytetöiden tallentaminen Theseukseen on alkanut syksyllä 2009.
Tiedejatutkimus.fi -sivustolle on koottu tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Sivustolta löytyy tietoa mm. yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisuista, hankkeista ja Suomessa tuotetuista tutkimusaineistoista sekä tiede- ja hankeuutisia. Palvelu on otettu käyttöön kesäkuussa 2020.
Voit varata ohjausajan informaatikolta
esimerkiksi aloittaessasi opinnäyte- tai tutkimustyötä. Ohjauksessa löydät aineistoa aiheestasi sekä saat samalla eväitä itsenäiseen tiedonhankintaan. Saat opastusta tiedonlähteiden valintaan, ideoita hakutapojen tehostamiseen, tukea aineistojen arviointiin ja neuvoja niiden käyttöönsaamisesta.
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta voivat saada ohjausta maksutta tunnin ajan. Varaa aika informaatikolta sähköpostitse tai puhelimitse p. 040 830 0410.
SeAMK Kirjasto palvelee myös muita tiedonhakijoita tarjoamalla maksullisia tieto- ja koulutuspalveluja sopimuksen mukaan.
Opinnäytetyön tekemistä ohjaavat
Luo käsitteistä hakusanoja ja niiden yhdistelmiä. Apuna voit käyttää esimerkiksi käsite- ja miellekarttoja.
MOT Kielipalvelu sisältää MOT sanakirjat, MOT Kääntäjä -konekääntimen ja MOT Kielentarkistinsovelluksen.
Sanakirjaosio sisältää laajan valikoiman yleiskielen ja erikoisalojen sanakirjoja suomesta englantiin, ruotsiin, saksaan, ranskaan ja moneen muuhun kieleen. Palveluun kuuluvat myös suomenkielinen Kielitoimiston sanakirja, synonyymisanakirja, paikannimihakemisto ja nykysuomen etymologinen sanakirja.
MOT ei luovuta palveluun syötettyä dataa muihin järjestelmiin eikä dataa käytetä kouluttamiseen. Syötetty data säilyy palvelussa vain istunnon ajan.
Theseuksesta, ammattikorkeakoulujen yhteisestä julkaisuarkistosta löydät muiden tekemiä opinnäytetöitä. Sieltä saat ideoita ja uusia näkökulmia aiheeseen ja mallia tekemiseen.
Tiedekorkeakoulujen opinnäytetöitä voit etsiä niiden julkaisuarkistoista.
Opinnäytetöiden lähdeluetteloista saattaa olla hyötyä, vaikka et käyttäisikään niitä lähteinä omassa työssäsi. Suhtaudu opinnäytetöihin lähteenä kriittisesti.
Lähteiden käyttö on keskeinen osa opinnäytetyön tekemistä.
Aiheen teoreettinen tausta (viitekehys, käsitteet, aikaisempia tutkimuksia)
Alla esimerkkejä kirjoista, jotka löydät SeAMK-Finnasta
Tutkimusartikkeleiden avulla voi oppia menetelmien soveltamisesta. Tutustu esimerkiksi kotimaisiin tutkimusartikkeleihin Journal.fi -sivulla.
Alakohtaista tietoa löydät esimerkiksi oman alasi alanmukaisista oppaista.
Virallista- ja faktatietoa - perusteluja, tosiasiat, määräykset, ohjeet:
Tarkastele löytämääsi tietoa kriittisesti ja vertaa sitä muuhun tietoon. Selvitä ja arvioi huolellisesti tiedon alkuperä, tiedon tarkoitus, luotettavuus ja objektiivisuus sekä tiedon ajantasaisuus. Muista myös tiedon kattavuus, esimerkiksi esitemäiset julkaisut eivät ole riittäviä tiedonlähteitä opinnäytetyöhön. Lue lisää tiedon arvioinnista.