Siirry pääsisältöön

Kirjastonkäyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

Aukiolot ja yhteystiedot

Oletko tulossa käymään? Haluaisitko soittaa tai lähettää sähköpostia?

Katso kirjaston aukiolokalenteri ja yhteystiedot

Tarvitsetko apua?

Kannattaa ensin tarkistaa, onko kysymykseesi jo vastattu kirjaston Usein kysytyt kysymykset -sivuilla.

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu ruudun oikeasta alareunasta. Kun chat on kiinni, voit jättää viestin. Vastaus tulee ilmoittamaasi sähköpostiin.

Hae SeAMK-Finnasta.

Hae SeAMK Kirjaston
painettuja ja elektronisia aineistoja
SeAMK-Finnan etusivu.

Tervetuloa SeAMK Kirjaston asiakkaaksi!

Tervetuloa SeAMK Kirjastoon

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin kirjasto. SeAMK Kirjasto on ensisijaisesti SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan oma kirjasto. Kirjasto sijaitsee Kampustalossa Seinäjoella (Kalevankatu 35, Seinäjoki).

Kirjaston kokoelmat ja palvelut on suunniteltu seamkilaisen opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen tarpeisiin. Kirjastosta löytyy opiskelussa ja opetuksessa tarvittavia kirjoja ja lehtiä.

Kirjasto on ammatillisen ja tutkimuksellisen tiedon ykköspaikka, joka palvelee alueen kaikkia tiedontarvitsijoita. Kirjaston elektroniset aineistot ovat kaikkien käytössä kirjastossa, seamkilaiset voivat käyttää niitä myös etänä omilla SeAMK-tunnuksillaan. 

Tästä Kirjastonkäyttäjän oppaasta löydät tietoa kirjaston tarjoamista palveluista ja toimintatavoista. Tiedonhakijan oppaasta saat tarkempaa apua ja vinkkejä tiedonhankinnan tueksi.

Kirjaston tilat ja asiakkaiden työpisteet

Kirjaston viereisestä Tapio-salista löydät lainaus- ja palautusautomaatit sekä monitoimilaitteen asiakkaiden käyttöön. Tapio-salista löytyy myös kirjastoon tilatut painetut aikakaus- ja sanomalehdet.

Tapio-salissa on mahdollisuus opiskella, lukea ja tehdä ryhmätöitä. Salissa on muunneltavia työskentelypisteitä. Samoin sieltä löytyy SeAMKin läppärilainaamo opiskelijoiden käyttöön (linkki avautuu vain seamkilaisille).  

Myös kirjasalissa on työpisteitä asiakkaiden käyttöön.  

Asiakkaanamme saat käyttää kirjaston aineistoja ja palveluja sekä tietokoneita ja kirjastotiloja kirjastojen sääntöjen mukaisesti.


Miten saan kirjastokortin?

Kaikki voivat saada SeAMK Kirjaston ilmaisen kirjastokortin.SeAMK kirjaston kirjastokortti.

SeAMKilaiset voivat aktivoida kirjastokortin Tuudo-mobiilisovelluksessa. Jos sinulla on jo voimassa oleva SeAMK Kirjaston kirjastokortti, ota yhteyttä kirjastoon ennen Tuudo-kortin käyttöönottoa.

Meillä käy Tuudo-kirjastokortti -mainos. Jos haluat perinteisen kirjastokortin, tule käymään kirjastossa. Myös Samon viivakoodillinen opiskelijakortti voidaan aktivoida kirjastokortiksi.

SeAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat täyttää korttianomuksen etukäteen verkkolomakkeella. Ota henkilötodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttia.

HUOM! Kirjastokortti on oltava aina mukana kirjoja lainattaessa.

Kirjastojärjestelmän tietosuojaseloste

Kirjaston 360-esittelyvideo

Videossa näkyy SeAMK Kirjaston tiloja. Pääset liikkumaan 360-videossa eri suuntiin hiirtä liikuttamalla.

Kirjaston palveluesite

Saavutettavuusseloste