Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Kirjastonkäyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

Tervetuloa SeAMK Kirjaston asiakkaaksi!

Tervetuloa SeAMK Kirjastoon

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto on SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan kirjasto. Kirjasto sijaitsee Kampustalossa Seinäjoella (Kalevankatu 35, Seinäjoki).

Kirjaston kokoelmat ja palvelut on tarkoitettu seamkilaisen opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen tarpeisiin. Kirjastosta löytyy opiskelussa ja opetuksessa tarvittavia kirjoja ja lehtiä.

Kirjasto on ammatillisen ja tutkimuksellisen tiedon ykköspaikka, joka palvelee alueen kaikkia tiedontarvitsijoita. Kirjaston elektroniset aineistot ovat kaikkien käytössä kirjastossa, seamkilaiset voivat käyttää niitä myös etänä omilla SeAMK-tunnuksillaan. 

Tästä Kirjastonkäyttäjän oppaasta löydät tietoa kirjaston tarjoamista palveluista ja toimintatavoista. Tiedonhakijan oppaasta saat tarkempaa apua ja vinkkejä tiedonhankinnan tueksi.

Kirjaston tilat ja asiakkaiden työpisteet

Kirjaston viereisestä Tapio-salista löydät lainaus- ja palautusautomaatit sekä monitoimilaitteen asiakkaiden käyttöön. Tapio-salista löytyy myös kirjastoon tilatut painetut aikakaus- ja sanomalehdet.

Tapio-salissa on mahdollisuus opiskella, lukea ja tehdä ryhmätöitä. Salissa on muunneltavia työskentelypisteitä. Samoin sieltä löytyy SeAMKin läppärilainaamo opiskelijoiden käyttöön (linkki avautuu vain seamkilaisille).  

Myös kirjasalissa on työpisteitä asiakkaiden käyttöön.  

Asiakkaanamme saat käyttää kirjaston aineistoja ja palveluja sekä tietokoneita ja kirjastotiloja kirjastojen sääntöjen mukaisesti.


Miten saan kirjastokortin?

Kaikki voivat saada SeAMK Kirjaston ilmaisen kirjastokortin.SeAMK kirjaston kirjastokortti.

SeAMKilaiset voivat aktivoida kirjastokortin Tuudo-mobiilisovelluksessa. Jos sinulla on jo voimassa oleva SeAMK Kirjaston kirjastokortti, ota yhteyttä kirjastoon ennen Tuudo-kortin käyttöönottoa.

Meillä käy Tuudo-kirjastokortti -mainos.Opiskelijoiden tiedot tuodaan automaattisesti opiskelijarekisteristä. Jos haluat perinteisen kirjastokortin, tule käymään kirjastossa. Myös Samon viivakoodillinen opiskelijakortti voidaan aktivoida kirjastokortiksi.

Ennen vuotta 2020 aloittaneiden opiskelijoiden täytyy käydä tallentamassa PIN-koodi SeAMK-Finnan omiin tietoihin. PIN-koodia tarvitaan aina lainausautomaatilla lainatessa.

SeAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat täyttää korttianomuksen etukäteen verkkolomakkeella. Ota henkilötodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttia.

HUOM! Kirjastokortti on oltava aina mukana kirjoja lainattaessa.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Kirjaston 360-esittelyvideo

Videossa näkyy SeAMK Kirjaston tiloja. Pääset liikkumaan 360-videossa eri suuntiin hiirtä liikuttamalla.

Kirjaston palveluesite

Saavutettavuusseloste