Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Kirjastonkäyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

Tervetuloa SeAMK Kirjaston asiakkaaksi!

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Kirjasto sijaitsee Kampustalossa Seinäjoella.

Tämän oppaan välilehdiltä löydät tietoa kirjaston tarjoamista palveluista.​ Oppaan ohjeet ja säännöt koskevat Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastoa.

Tietoa tiedonhankinnan tueksi löydät Tiedonhakijan oppaasta.


Kirjastosta löytyy opiskelussa ja opetuksessa tarvittavaa kirjallisuutta, lehtiä ja opinnäytetöitä. Kirjastossa on myös tietokoneita ja työtiloja asiakkaiden käyttöön.  

Kirjaston viereisestä Tapio-salista löydät lainaus- ja palautusautomaatit sekä monitoimilaitteen asiakkaiden käyttöön. Tapio-salista löytyy myös kirjastoon tilatut painetut aikakaus- ja sanomalehdet.

Tapio-salissa on mahdollisuus opiskella, lukea ja tehdä ryhmätöitä. Salissa on muunneltavia työskentelypisteitä. Samoin sieltä löytyy SeAMKin läppärilainaamo opiskelijoiden käyttöön (linkki avautuu vain seamkilaisille).  

Asiakkaanamme saat käyttää kirjaston aineistoja ja palveluja sekä tietokoneita ja kirjastotiloja kirjastojen sääntöjen mukaisesti.

Tilaa kirjastokortti

SeAMK Kirjaston ilmaisen kirjastokortin saat kirjastosta. SeAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat täyttää korttianomuksen etukäteen verkkolomakkeella. Ota henkilötodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttia.

SeAMKin opiskelijoiden ei tarvitse täyttää lomaketta. Tiedot tuodaan automaattisesti opiskelijarekisteristä.
Ennen vuotta 2020 aloittaneiden opiskelijoiden täytyy käydä tallentamassa PIN-koodi SeAMK-Finnan omiin tietoihin. PIN-koodia tarvitaan aina lainausautomaatilla lainatessa.

SeAMKilaiset voivat myös aktivoida kirjastokortin Tuudo-mobiilisovelluksessa. Jos sinulla on jo voimassa oleva SeAMK Kirjaston kirjastokortti, ota yhteyttä kirjastoon ennen Tuudo-kortin käyttöönottoa.

HUOM! Kirjastokortti on oltava aina mukana kirjoja lainattaessa.

SeAMKilainen, jos haluat perinteisen kirjastokortin, tule käymään kirjastossa. Myös Samon viivakoodillinen opiskelijakortti voidaan aktivoida kirjastokortiksi.

SeAMK kirjaston kirjastokortti.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Aukioloajat ja yhteystiedot

Oletko tulossa käymään? Haluaisitko soittaa tai lähettää sähköpostia?

Katso Yhteystiedot ja aukioloajat

Kirjaston 360-esittelyvideo

Videossa näkyy SeAMK Kirjaston tiloja. Pääset liikkumaan 360-videossa eri suuntiin hiirtä liikuttamalla.

Kirjaston palveluesite

Saavutettavuusseloste