Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kirjaston käyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

Maakuntakorkeakouluopiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto sijaitsee Seinäjoella Kampustalossa Seinäjoen ammattikorkeakoulun kampuksella.. Ks. yhteystiedot ja aukioloajat

Neuvonta- ja tietopalvelut

Kirjaston henkilökuntaan voi ottaa yhteyttä tiedonhankintaan liittyvissä asioissa.  Hyödynnä tarvittaessa myös Varaa informaatikko -palvelua.

SeAMK-Finna -verkkopalvelu

Kirjaston hakupalvelu on nimeltään SeAMK-Finna. Sillä löydät Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston kirjat ja e-kirjat, lehdet, opinnäytetyöt sekä e-artikkelit ja e-aineistot. SeAMK-Finnassa voit tehdä hakuja kirjaston kokoelmaan, tehdä varauksia ja uusia lainasi.

Kirjastokortti

SeAMK Kirjaston ilmaisen kirjastokortin saat kirjastosta. SeAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat täyttää korttianomuksen etukäteen verkkolomakkeella. Ota henkilötodistus mukaan, kun tulet hakemaan kirjastokorttia.

SeAMKin opiskelijoiden ei tarvitse täyttää lomaketta. Tiedot tuodaan automaattisesti opiskelijarekisteristä.

SeAMKilaiset voivat myös aktivoida kirjastokortin Tuudo-mobiilisovelluksessa. Jos olet aloittanut opinnot ennen vuotta 2020, aktivoi kortti Tuudossa. Lisäksi tarvitset PIN-koodin, jonka voit käydä tallentamassa SeAMK-Finnassa. Kirjaudu SeAMK-Finnan SeAMKin tunnuksilla, avaa oikeasta yläkulmasta oma tilisi ja tallenna PIN Omat tiedot -välilehdellä.

HUOM! Kirjastokortti ja PIN-koodi tarvitaan aina kirjoja lainattaessa.

SeAMKilainen, jos haluat perinteisen kirjastokortin, tule käymään kirjastossa.

Lainaus, laina-ajat ja uusinnat

Kurssikirjojen laina-aika on 14 vrk ja muiden kirjojen 28 vrk. Lainan voi uusia ellei siitä ole varauksia.  Omalla kortilla lainatut kirjat voi uusia itse kirjautumalla SeAMK-Finnaan SeAMKin tunnuksilla. Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Lehtiä ei voi lainata. Lehtiartikkeleista voi ottaa kopioita kirjastossa. Kopionti on maksullista. Artikkeleita voi myös skannata ja lähettää sähköpostiin. Skannaus on maksutonta.

Maakuntakorkeakouluopiskelijoiden lisäpalvelu kirjojen lainaukseen

Maakuntakorkeakouluopiskelija voi tilata Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston kirjoja Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan ja Kurikan kirjastojen kautta. SeAMK Kirjasto lähettää kirjat maksutta. Paikallinen kirjasto voi kuitenkin periä asiakkaalta pienen ilmoitusmaksun.

Kun lainaat kirjoja em. kirjastojen välityksellä, et tarvitse SeAMK Kirjaston kirjastokorttia.

Näin tilaat

1) Tarkista SeAMK-Finnasta, onko kirja saatavissa SeAMK Kirjastosta.

2) Mene  Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan tai Kurikan kirjastoon ja pyydä, että kirja tilataan SeAMK Kirjastosta. Varmista, että sinulla on tarkat tiedot kirjasta / kirjoista, jotka haluat tilata. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse.

3) Ilmoita tilausvaiheessa, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija!

4) Mikäli kirja on lainassa, tilaus laitetaan SeAMK Kirjastossa varausjonoon.

5) Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä siihen kirjastoon, jonka kautta olet sen tilannut.

6) Jos haluat uusia lainasi, pyydä uusintaa viimeistään eräpäivänä. Lainan uusiminen tapahtuu tilaajakirjaston kautta. Uusintapyynnön voi lähettää myös sähköpostitse tilaajakirjastoon.

7) Laina-ajan toistuva noudattamatta jättäminen johtaa lainauskieltoon.

8) Painetuista lehdistä voi tilata artikkelikopioita. Artikkelikopio lähetetään sähköisesti ja tulostetaan vastaanottajakirjastossa, joka perii siitä palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Näin palautat

Palauta lainasi siihen kirjastoon, josta kävit sen noutamassa.

Voit palauttaa myös suoraan SeAMK Kirjastosta lainaamaasi aineistoa Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan ja Kurikan kirjastoihin.

Ilmoita myös palauttaessasi, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija. Jos palautat lainoja kirjaston palautuslaatikkoon, laita kirjojen väliin selkeästi tieto siitä, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija.

Kirjasto verkossa

Facebook.  Twitter.  Instagram.   LinkedIn. Flickr.  Pinterest.  Plarattua Wordpress blogi.

Elektroniset aineistot aina käytettävissä!

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston verkkopalvelujen kautta on tarjolla

  • e-kirjoja ja -lehtiä
  • sanakirjoja
  • hakuteoksia
  • tietokantoja.

Verkkopalvelut ovat joustavasti käytettävissä mistä tahansa ja mihin vuorokauden aikaan tahansa etäkäyttöpalvelun kautta.  Kirjautumiseen käytetään opiskelijan omaa SeAMK-käyttäjätunnusta ja salasanaa (samat tunnukset, joilla kirjaudutaan oppilaitoksen tietokoneille ja sähköpostiin).

Tutustu e-kirjastoon ja etäkäyttöpalveluun.

Pikalinkit käytetyimpiin e-kirjapalveluihin

Ebscohost.
Ellibs library.
 

ProQuest Ebook Central.

Duodecim Oppiportti.

Celia - esteetön kirjastopalvelu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastolla on yhteistyösopimus Celia-kirjaston kanssa.

Celia-kirjaston logo. 

Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka välittää aineistoja lukemisesteisille asiakkaille.

Celian tarjoamat aineistot ovat esimerkiksi:

  • äänikirjoja
  • pistekirjoja
  • elektronisia kirjoja
SeAMK Kirjaston kautta palveluun ovat oikeutettuja SeAMKin opiskelijat, joille painetun kirjan lukeminen on vamman tai sairauden (tai niihin rinnastettavan syyn) vuoksi vaikeaa tai mahdotonta.


Mikäli kuulut kyseiseen ryhmään ja tarvitset Celian aineistoja, voit ottaa yhteyttä SeAMK Kirjastoon sähköpostitse tai soittaa numeroon 040 830 0418.

Esteetön opiskelu SeAMKissa

 

Saavutettavuusseloste