Siirry pääsisältöön

Kirjastonkäyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

Maakuntakorkeakouluopiskelijalle

Oletko maakuntakorkeakouluopiskelija?
 

 • SeAMK Maakuntakorkeakoulu on Seinäjoen ammattikorkeakoulun maakunnallista toimintaa. Maakuntakorkeakouluopetusta järjestetään Järviseudulla, Kauhavalla, Kuusiokunnissa sekä Kurikan ja Suupohjan seudulla.
 • Maakuntakorkeakouluopiskelijoita ovat ne tutkinto-opiskelijat, jotka suorittavat opintojaan SeAMKin maakuntakorkeakoulutoteutuksissa. Myös väylä- ja polkuopintoja SeAMKin avoimen AMK:n maakunnallisten toteutusten kautta suorittavat opiskelijat rinnastetaan tässä maakuntakuntakorkeakouluopiskelijoiksi.


SeAMK kirjaston aineistot ja palvelut
 

SeAMK-Finna-hakupalvelu

 • Kaikki kirjaston painetut ja elektroniset kirjat, lehdet ja muut aineistot löytyvät SeAMK-Finnasta.


Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat

 • Aakkosellinen ja aiheenmukainen lista kirjaston elektronisista aineistoista ja tietokannoista löytyy E-kirjastosta.
 • Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SeAMKn opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä myös etäkäytön kautta.
 • E-kirjat -oppaasta löytyy tietoja kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.


Painettujen kirjojen lainaaminen

 • Kirjojen tilaaminen opiskelupaikkakunnan kirjastoon.
  • Maakuntakorkeakoulussa opiskelevat voivat tilata painettuja kirjoja opiskelupaikkakunnan kirjastoon. (ohjeet alempana)
 • Asioiminen SeAMK Kirjastossa
  • Voit myös asioida SeAMK Kirjastossa paikan päällä. Tämän oppaan muilta sivuilta löydät siihen ohjeita. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti, jonka saa kirjastosta ilmaiseksi. Kirjastokortin voi aktivoida myös Tuudo-mobiilisovelluksessa.
  • Jos lainaat kirjoja itse SeAMK Kirjastosta, voit tarvittaessa palauttaa ne opiskelupaikkakunnan kirjastoon. (ohjeet alempana)


Neuvonta- ja tietopalvelut

Kirjojen tilaaminen opiskelupaikkakunnan kirjastoon

Maakuntakorkeakouluopiskelija voi tilata Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston kirjoja opiskelupaikkakuntansa kirjaston kautta. SeAMK Kirjasto lähettää kirjat maksutta. Paikallinen kirjasto voi kuitenkin periä asiakkaalta pienen ilmoitusmaksun.

Kun lainaat kirjoja em. kirjastojen välityksellä, et tarvitse SeAMK Kirjaston kirjastokorttia.

Näin tilaat

 1. Tarkista SeAMK-Finnasta, onko kirja saatavissa SeAMK Kirjastosta.

 2. Mene  Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan tai Kurikan kirjastoon ja pyydä, että kirja tilataan SeAMK Kirjastosta. Varmista, että sinulla on tarkat tiedot kirjasta / kirjoista, jotka haluat tilata. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse.

 3. Ilmoita tilausvaiheessa, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija!  Jos olet polku- tai väyläopiskelija, mainitse se ja maakuntakorkeakoulu tilatessasi.

 4. Mikäli kirja on lainassa, tilaus laitetaan SeAMK Kirjastossa varausjonoon.

 5. Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä siihen kirjastoon, jonka kautta olet sen tilannut.

 6. Jos haluat uusia lainasi, pyydä uusintaa viimeistään eräpäivänä. Lainan uusiminen tapahtuu tilaajakirjaston kautta. Uusintapyynnön voi lähettää myös sähköpostitse tilaajakirjastoon.

 7. Laina-ajan toistuva noudattamatta jättäminen johtaa lainauskieltoon.

 8. Painetuista lehdistä voi tilata artikkelikopioita. Artikkelikopio lähetetään sähköisesti ja tulostetaan vastaanottajakirjastossa, joka perii siitä palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Näin palautat

 1. Palauta lainasi siihen kirjastoon, josta kävit sen noutamassa.

 2. Voit palauttaa myös suoraan SeAMK Kirjastosta lainaamaasi kirjat Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan ja Kurikan kirjastoihin.

 3. Ilmoita myös palauttaessasi, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija. Jos olet polku- tai väyläopiskelija, mainitse se ja maakuntakorkeakoulu palauttaessasi.

 4. Jos palautat lainoja kirjaston palautuslaatikkoon, laita kirjojen väliin selkeästi tieto siitä, että olet maakuntakorkeakoulun opiskelija. Jos olet polku- tai väyläopiskelija, tieto siitä ja maakuntakorkeakoulusta kirjojen väliin.

Saavutettavuusseloste