Siirry pääsisältöön

Kirjastonkäyttäjän opas

Tietoa ja ohjeita kirjaston käytöstä ja palveluista.

SeAMK Kirjaston palvelut Seinäjoen yliopistokeskukselle ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistolle

Opiskeletko Seinäjoen yliopistokeskuksessa tai Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa?

SeAMK Kirjasto palvelee Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Seinäjoen yliopistokeskus on neljän yliopiston muodostama verkostomaisesti toimiva 80 asiantuntijan monitieteinen yhteisö. Yliopistokeskuksessa toimivat Tampereen yliopisto, Helsingin yliopisto, Vaasan yliopisto ja Taideyliopisto. Yhteistyökumppaneina ovat myös Turun yliopisto sekä Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys (Epky).

SeAMK Kirjasto sijaitsee Kampustalon 0-kerroksessa osoitteessa Kalevankatu 35. Kirjaston pääovi C0 löytyy Kampustalon Tornitalon puoleisesta päädystä.

Syys- ja kevätlukukausien aikaan kirjasto on auki maanantai–perjantai kello 9–17 (itsepalveluaika kello 9–10). Itsepalveluaikana henkilökunta ei ole paikalla. Asiakaspalvelua on saatavissa kello 10–17. Kirjaston aukioloissa on muutoksia eri syistä johtuen. Muun muassa arkipyhien aattoina, viikoilla 9 ja 42, kesä–elokuussa sekä joulun ja loppiaisen välisenä aikana on supistetut aukiolot. Tarkista päivittäiset aukiolot ennen kirjastokäyntiäsi SeAMK-Finnan etusivulta.


Tämän kirjastonkäytön oppaan muilta sivuilta löydät yleisiä ohjeita SeAMK Kirjaston käyttöön.

Tietoa kirjastoaineistoista ja -palveluista

Kirjastokortti ja painettujen kirjojen lainaaminen

 • SeAMK Kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto. Kaikki voivat saada kirjastokortin SeAMK Kirjastoon. Kirjastokorttia tarvitaan painettujen kirjojen lainaamiseen.
  • Täytä kirjastokorttihakemus etukäteen verkkolomakkeella.
  • Saat sähköpostiisi viestin, kun voit tulla noutamaan kirjastokortin kirjaston asiakaspalvelusta. Ota henkilöllisyystodistus mukaan ja tarkista kirjaston asiakaspalvelun aukioloajat SeAMK-Finnasta.

SeAMK-Finna-hakupalvelu

Kirjojen varaaminen ja lainojen uusiminen SeAMK-Finnassa

 • Voit tehdä itsenäisesti  varauksia kirjoihin SeAMK-Finnan kautta. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun voit tulla noutamaan varaamasi kirjan. Varatut kirjat löytyvät Tapio-salin kirjakärryistä kirjastokortin numeron perusteella. Muista lainata kirjat lainausautomaatilla.
 • Kirjojen lainausaikaa voi pidentää, kun uusii ne SeAMK-Finnassa. Et voi uusia lainoja, jos niihin on varauksia muilla asiakkailla.
 • Varaaminen ja uusiminen edellyttävät kirjautumista SeAMK-Finnaan.
 • Yliopistokeskuksen ja kesäyliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat tehdä itselleen Finna-tunnuksen. Vaihtoehtoisesti he voivat tilata kertakäyttöisen kirjautumislinkin sähköpostiin. Sähköpostiosoitteen on oltava se, joka on tallennettu asiakastietoihin kirjastojärjestelmässä. SeAMK-Finna lähettää asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin linkin, joka on voimassa rajoitetun ajan. Linkki pitää avata samalla laitteella ja samalla selainohjelmalla, jolla se on tilattu. Salasanaa tai PIN-koodia ei tarvita.

Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat

Tapio-sali ja EXAM-tenttitila

 • Lukukausien aikana Kampustalon Tapio-saliin pääsee C0-ovesta ma-pe kello 7.30–18.00 työskentelemään, noutamaan varattuja kirjoja ja palauttamaan lainoja. Kirjaston aukioloissa on muutoksia eri syistä johtuen. Muun muassa arkipyhien aattoina, viikoilla 9 ja 42, kesä–elokuussa sekä joulun ja loppiaisen välisenä aikana on supistetut aukiolot. Tarkista päivittäiset aukiolot ennen kirjastokäyntiäsi SeAMK-Finnan etusivulta.
 • Muiden korkeakoulujen opiskelijoiden on mahdollista suorittaa sähköisiä tenttejä Kampustalon EXAM-tenttitilassa. Lue tenttivierailijan ohjeet tarkasti.

Varaa informaatikko -palvelu

Varaa informaatikko -palvelun kautta on mahdollista saada ohjausta tiedonlähteiden löytämiseen esimerkiksi opinnäytetyötä varten. Palvelu on maksullista muille kuin SeAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ohjaus maksaa 60 € / tunti (sis. alv. 24 %).

Usein kysytyt kysymykset ja kirjaston chat-palvelu

UKK-sivuilta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Palvelemme myös chatissa. Kun chat on kiinni, voi vastauksia löytyä chatbotin kautta. Sen kautta voit lähettää meille myös viestin, johon vastaamme kirjaston aukioloaikoina.

Saavutettavuusseloste