Skip to main content

Kirjaston käyttäjän opas: Maksut ja säännöt

Myöhästymismaksut

Uusi tai palauta lainasi viimeistään eräpäivänä ja vältä maksut.

Lainat 28 vrk ja opinnäytetyöt 
0,10 €/laina/päivä
(6 maksutonta päivää eräpäivän jälkeen)
Lainat 14 vrk
0,40 €/laina/päivä
(heti eräpäivän jälkeisestä päivästä)
Pikalainat (yö ja viikonloppu)
0,10 €/laina/tunti
​(klo 15 jälkeen)

 

Lainausoikeuden menettää, kun maksuja on 10 € tai yli. Lainausoikeus palautuu, kun kaikki myöhästymismaksut on maksettu.
Kadonneen tai tuhoutuneen aineiston korvaushinta määräytyy uuden vastaavan mukaan. Jollei uutta ole saatavilla, korvaushinnat määritellään tapauskohtaisesti. Aineiston voi korvata myös hankkimalla vastaavan aineiston.

Hinnasto

Kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti 0 €
Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle 5 €


Kopiot ja tulosteet

Mustavalkoiset 0,20 € / kpl
Värilliset  0,40 € / kpl


Kaukolainat muista kirjastoista

Kirjat kotimaasta ja Pohjoismaista
7 € / kirja
Pohjoismaiden ulkopuolelta laskun mukaan
Artikkelikopiot ja mikrokortit laskun mukaan


Kaukopalvelu kirjastoille Suomessa

Kaukolainat omista kokoelmista
9 € / laina
Artikkelikopiot
​9 € / artikkeli


Tietopalvelu ja koulutukset

Varaa informaatikko -palvelu. Ohjausta tiedonhankintaan. SeAMK opiskelijat ja henkilökunta 1 tunti maksutta
Tietopalvelu ulkopuolisille asiakkaille
alk. 35 € / tunti
Tiedonhankinnan tilauskoulutus
​Sopimuksen mukaan


Tarvikkeet

Kangaskassi 1 €
Muovipussi 0,20 €


Maksut ovat voimassa toistaiseksi.

Käyttösäännöt

Kirjaston käyttöoikeus

Seinäjoen Korkeakoulukirjasto on kaikille avoin kirjasto. Käyttöoikeus sisältää oikeuden käyttää kirjaston aineistoa ja palveluja sekä yleisökoneita ja -tiloja kirjastojen sääntöjen mukaisesti. Lainassa olevan aineiston varausoikeus on osin rajattu.

Kirjastokortti

Uuden lainaajan on kirjastokortin saadakseen ilmoitettava henkilö- ja yhteystietonsa. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja sen on aina oltava mukana aineistoa lainatessasi.

Kirjastokortin voimassaoloaika on määräaikainen. Voimassaoloajan pituus määräytyy asiakasryhmän mukaan. Kortin voimassaoloajan loputtua asiakastiedot tarkistetaan ja voimassaoloaika määritellään uudelleen.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Ilmoita kirjastoon, jos sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai nimesi muuttuu. 

Lainaaminen ja uusiminen

Kurssikirjojen laina-aika on 14 vuorokautta (2 viikkoa) ja muun aineiston sekä opinnäytetöiden laina-aika on 28 vuorokautta (4 viikkoa). Pikalainoja lainataan  yöksi tai viikonlopuksi. Aikakauslehtiä ei lainata.

Aineistoa voidaan tilata kirjaston toimipisteestä toiseen. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Kaikkien toimipisteiden lainat voidaan uusia missä tahansa toimipisteessä, myös puhelimitse, sähköpostitse tai SeAMK-Finna-verkkopalvelussa, ellei niistä ole varauksia. Lainat voi uusia enintään 50 kertaa.

Olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta ja velvollinen korvaamaan kadonneen tai vahingoittuneen aineiston. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon. Vastuu kortin käyttämisestä säilyy katoamisilmoitukseen asti sinulla.

Aineiston varaaminen

Lainassa olevaan aineistoon on mahdollista tehdä varauksia. Saatavana olevaan aineistoon voi tehdä hyllyvarauksen.

Kurssikirjojen varaamiseen ovat oikeutettuja seuraavat asiakasryhmät: Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta, Seinäjoen yliopistokeskuksen (Tampereen, Helsingin ja Vaasan yliopistot, Sibelius-akatemia ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto) opiskelijat ja henkilökunta sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilökunta.

Varauksia voi tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai SeAMK-Finna-verkkopalvelussa. Varattu aineisto noudetaan siitä kirjastosta, jonka asiakas on valinnut noutopaikaksi. Itsellä jo lainassa olevaa aineistoa ei voi varata.

Palauttaminen

Aineisto voidaan palauttaa mihin tahansa kirjaston toimipisteeseen. Aukiolojen ulkopuolella palautettu aineisto käsitellään seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aukioloaikojen ulkopuolella palautetusta, myöhässä olevasta aineistosta, kertyy myöhästymismaksua kiinnioloajalta kirjaston hinnaston mukaisesti. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta tai postitse on asiakkaan omalla vastuulla.

Palautusten myöhästyminen

Lähetämme ennakkoilmoituksen erääntyvistä lainoista ja myöhästymisilmoitukset ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistutusten lähettäminen on kuitenkin vain lisäpalvelu ja olet aina itse vastuussa lainojen palauttamisesta tai uusimisesta ajoissa.

Kurssikirjoista  kertyy myöhästymismaksuja jokaiselta eräpäivän jälkeiseltä päivältä, myös viikonloppujen ajalta. Pikalainoista kertyy myöhästymismaksuja tuntiveloituksen mukaan. Muut lainat voi palauttaa maksutta kuuden vuorokauden ajan eräpäivästä. Tämän jälkeen velkasaldolle kertyy myöhästymismaksuja jokaiselta eräpäivän jälkeiseltä päivältä, myös viikonloppujen ajalta.

Lainausoikeuden menettäminen

Asiakas menettää lainausoikeutensa, jos velkasaldo ylittää hinnastossa määritellyn lainauskiellon rajan tai kun asiakasta on laskutettu. Lasku lähetetään turmeltuneesta tai palauttamattomasta aineistosta kun lainan eräpäivästä on kulunut 60 päivää. Maksut voidaan periä tarvittaessa oikeustoimin, jolloin perintäkulut jäävät asiakkaan maksettavaksi.

Sääntöjen noudattaminen

Kirjastokortin allekirjoittaessaan asiakas sitoutuu noudattamaan käyttösääntöjä. Asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta sekä alle 15-vuotiaan lapsensa lainaamasta aineistosta.

Asiakasrekisteri ja tietosuoja

Seinäjoen korkeakoulukirjaston asiakasrekisteriä käytetään ainoastaan lainausten valvontaan. Asiakkaiden lainoja tai muita yksittäistä asiakasta koskevia tietoja ei luovuteta kenenkään ulkopuolisen käyttöön. Tämä ei koske perintätoimia. Jokaisella on henkilötietolain (523/99) mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot rekisteristä. Kirjastolla on oikeus rekisteröidä asiakkaan henkilötunnus (Tietosuojalautakunnan päätös n:o 56, 29.11.1993). 

Lisätietoa muistutuksista

Saat muistutuksia sähköpostitse. Postitse (1€) mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta.

  • Ensimmäinen muistutusviesti on ennakkoilmoitus tulossa olevasta eräpäivästä 2-4 vuorokautta ennen eräpäivää.
  • Kun eräpäivästä on kulunut 1 vuorokausi, saat ensimmäisen myöhästymismuistutuksen. Sen jälkeen saat kolme muistutusta viikon välein.
  • Pikalainoista ei tule ennakkomuistutusta. Myöhästymisilmoitukset eräpäivänä ja siitä eteenpäin kolmena peräkkäisenä päivänä.

Kun eräpäivästä on kulunut 60 vuorokautta saat kirjeen postitse. Tässä vaiheessa olet lainauskiellossa, etkä enää pysty uusimaan lainojasi. Lainauskiellossa ollessasi et myöskään voi varata tai lainata uusia kirjoja.

  • Postitse tulevassa kirjeessä saat tietoa tulossa olevasta laskusta ja sitä seuraavista toimenpiteistä.
  • Voit vielä palauttaa myöhässä olevan aineiston välttääksesi laskun.

Verkkomaksaminen

SeAMK-Finnassa voit maksaa sinulle kertyneitä myöhästymismaksuja myös verkkomaksuna. Ohjeet

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Paytrail

Lisätietoa laskutuksesta ja perinnästä

Mikäli et reagoi saamaasi palautuskehoituskirjeeseen, saat seuraavaksi laskun.

  • Lasku sisältää aineiston korvaushinnat, korvattaviin aineistoihin liittyvät myöhästymismaksut ja laskutuskulut.
  • Laskun saatuasi voit vielä palauttaa laskutetun aineiston kirjastoon. Silloin maksat vain myöhästymismaksut.
  • Maksamattomista laskuista lähtee maksumuistutuksia, ja ne menevät lopulta perintään Lindorff Oy:lle.
  • Kun asia on siirretty Lindorffille, voit hoitaa maksut ainoastaan heidän kauttaan.

Kun olet hoitanut asian ja tieto maksusta on tullut Lindorffilta, puramme lainakiellon.

Pelkät myöhästymismaksut eivät mene perintään.