Siirry pääsisältöön

Tekniikka

Tekniikan alan tiedonlähteitä

Tekniikan artikkelitietokantoja

Tutkimusartikkeleita ja tutkimusaineistoja Tiedejatutkimus.fi:ssä

 

Kuvituskuva.

Tiedejatutkimus.fi -sivulle päivittyy automaattisesti mm. yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten julkaisuja ja tutkimusaineistoja. Tästä pääset julkaisuhakuun. Rajaa vasemman reunan valikoista esimerkiksi tieteenalalla, julkaisijalla tai tee haku hakusanalla.

Google Scholar

Google Scholar Search
  • Google Scholar haut kohdistuvat tutkimusartikkeleihin opinnäytetöihin ja väitöskirjoihin, kirjoihin, teknisiin raportteihin ja jopa patentteihin.
  • Google Scholar hakee artikkeleita myös tutkijoiden yhteisöpalveluista (ResearchGate, Academia.edu) sekä joistakin maksullisista tietokannoista. Jos linkki ohjautuu maksulliselle sivulle, tarkista löytyykö artikkelista jokin versio, joka on vapaasti käytettävissä tai hae artikkelin nimellä käyttämällä SeAMK-Finnan kansainvälisten e-aineistojen hakua.

undefined

  • Jos olet kirjautunut Google-tilille, tähteä klikkaamalla voit tallentaa artikkelin Google Scholarin Omaan kirjastoon.
  • Lainausmerkkiä klikkaamalla saa alustavan lähdeviitteen.
  • Linkin tiedoissa näkyy myös artikkeliin kohdistuvien viitatausten määrä (Cited by), aiheeseen liittyvät artikkelit  ja artikkelin eri versiot. Jos hakutuloksen linkki vie maksumuurin takana olevaan artikkeliin, tutki artikkelin eri versiot. Niiden joukosta voi löytyä pääsy artikkelin avoimeen versiooon.

Hae artikkeleita DOI- tai PMID-numerolla

Kirjoita DOI tai PMID

 

DOI on elektronisille tiedeartikkeleille annettava pysyvä tunniste. Tunniste viittaa tiettyyn dokumenttiin osoitteesta riippumatta.
Esimerkki DOI-tunnisteesta: 10.1016/j.fas.2020.05.008

PMID on PubMed-tietokannan oma ID-tunniste. Esimerkki PMID-tunnisteesta: 25435309

Saavutettavuusseloste