Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Opettajalle ja tutkijalle

Kirjastopalvelut ja e-aineistot opettajan ja tutkijan työkaluina

Mitkä e-aineistot?

Elektronisilla aineistoilla tarkoitetaan mm. e-kirjoja, e-lehtiä, hakuteoksia sekä erityyppisiä tietokantoja ja verkkopalveluita. E-aineistoista käytetään myös termejä sähköiset ja digitaaliset aineistot. Kirjasto hankkii e-aineistoja Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Kaikki asiakkaat voivat käyttää aineistoja kirjaston tiloissa.

E-kirjasto

Kaikki kirjaston hankkimat e-aineistot löytyvät E-kirjastosta. Laaja kokoelma sisältää monialaisia ja erikoistietokantoja. Käyttöehdot vaihtelevat tietokannoittain, joten tutustu ohjeisiin. Palveluja voi käyttää myös etäpalvelun kautta kotona ja mobiilisti.  

E-aineistoja kannattaa hyödyntää opetuksessa. Kun käytät e-aineistoja verkko-opetuksessa, ota huomioon linkitykset, etäkäyttö ja lisenssirajoitukset.

Muista myös e-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön löydät E-kirjat -oppaasta.

E-kirjapalvelumme:

Ebscohost.

Ellibs library.
 

 

ProQuest Ebook Central.

 
Knovel.

 

Kotimaisia e-kirjoja

Tarvitsetko apua?

Kysy

 kirjastosta

 Jelpparista

  kirjaston chatissa
Chat-ikkuna avautuu näytön alareunasta. Kun chat on kiinni, voit jättää viestin. Vastaus tulee ilmoittamaasi sähköpostiin.

Tilaa RSS-syötteitä

Useat kirjaston hankkimat elektroniset aineistot mahdollistavat myös RSS-syötteiden käytön. Voit seurata esim. tiettyjä e-lehtiä tai luoda omia hakuja ja seurata haun tuloksia RSS-syötteiden avulla. Alla olevista linkeistä löydät ohjeita RSS-syötteiden tekoon eri e-aineistoissa.

  • Ebsco (mm. Academic Search Elite, Business Source Elite, Cinahl with FullText, Hospitality and Tourism Complete)
  • Emerald
  • ProQuest (mm. ABI/Inform)

Saavutettavuusseloste