Siirry pääsisältöön

Lehdet ja artikkelit

Tietoa kirjaston hankkimista painetuista ja elektronisista lehdistä.

Ulkomaiset lehdet ja artikkelit

Kirjastoon tilataan runsaasti kansainvälisiä e-lehtiä isoina tietokantapaketteina. Niistä löytyy ammatillisia ja tieteellisiä lehtiä sekä sanomalehtiä. Tieteelliset lehdet sisältävät tutkimusartikkeleita, joita kannattaa käyttää opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa lähdeaineistoina.

Selaa e-lehtiä BrowZinessa

BrowZine-logo.BrowZine on SeAMKiin hankittujen kansainvälisten ja verkossa avoimesti saatavilla olevien elektronisten lehtien kokoelma.

Voit selata e-lehtiä aiheittain ilman kirjautumista. Lehdet on jaoteltu 12 aihealueeseen, esimerkiksi

  • Biological Sciences
  • Biomedical and Health Sciences
  • Business and Economics
  • Engineering and Technology
  • Social Science and Behavioral Science


Voit etsiä lehtiä myös nimen mukaan. Jos palvelu kysyy tunnuksia, kirjaudu etäkäyttöön omilla SeAMK-tunnuksillasi.

Kaikki kirjaston tilaamat lehdet – painetut ja elekroniset – löytyvät SeAMK-Finnan Selaa lehtilistaa -haulla.

Seuraa alasi lehtiä ja tallenna artikkeleita omiin hyllyihin BrowZinessa

Kun teet BrowZineen omat tunnukset, voit tallentaa suosikkilehtiä omiin hyllyihin ja saada sähköposti-ilmoituksia, kun uusi numero ilmestyy.Browzinea voi käyttää eri laitteilla.

Voit myös tallentaa artikkeleita myöhempää käyttöä varten, viedä viitteitä viitteidenhallintaohjelmiin ja jakaa artikkeleita sähköpostitse.

BrowZinen käyttö on vapaaehtoista. Oman tilin käyttö edellyttää rekisteröitymisen palveluun.  Sähköpostiosoitteena voit käyttää haluamaasi osoitetta. BrowZineen antamasi tiedot säilytetään Yhdysvalloissa sijaitsevilla palvelimilla. Käyttämällä tätä palvelua hyväksyt BrowZinen tietosuojakäytännön.

BrowZinelle on saatavissa myös oma mobiilisovellus. Voit ladata sen älypuhelimeesi tai tablet-tietokoneellesi Third Ironin sivuilta.

Etsi e-lehtiä BrowZinen avulla

Etsi e-lehtiä

BrowZinen avulla löydät erityisesti kirjaston kansainvälisiä elektronisia lehtiä, joten käytä englanninkielisiä hakusanoja. Kirjastoon tilattuja ja avoimesti verkossa olevia suomalaisia  e-lehtiä voit etsiä niiden nimellä.

Hae kansainvälisiä e-aineistoja SeAMK-Finnasta

Kansainvälisten e-aineistojen hakuun on kerätty tieteellisiä artikkeleita, e-kirjoja ja muita viitteitä eri kustantajilta. Pääsy kokoteksteihin vaatii kirjautumisen SeAMKin käyttäjätunnuksella. 

 

LibKey Nomad -laajennuksen avulla suoraan artikkeliin

LibKey Nomad -kuvake.Kun etsit kansainvälisiä artikkeleita verkosta, voit törmätä maksumuuriin. LibKey Nomad -verkkoselainlaajennuksen avulla selviää nopeasti, onko sinulla kuitenkin seamkilaisena pääsy artikkeliin kirjaston hankkimien e-aineistojen kautta.

Kun asennat nettiselaimeen LibKey Nomad -laajennuksen, se ilmoittaa, jos löytämäsi artikkeli on saatavana kirjaston kautta ja tarjoaa linkin artikkelin PDF-versioon. Jos palvelu pyytää kirjautumista, kirjaudu etäkäyttöön omilla SeAMK-tunnuksillasi.

Lataa LibKey Nomad -laajennus Third Ironin sivulta (englanniksi).

Hae artikkeleita DOI- tai PMID-numerolla

Kirjoita DOI tai PMID

 

DOI on elektronisille tiedeartikkeleille annettava pysyvä tunniste. Tunniste viittaa tiettyyn dokumenttiin osoitteesta riippumatta.
Esimerkki DOI-tunnisteesta: 10.1016/j.fas.2020.05.008

PMID on PubMed-tietokannan oma ID-tunniste. Esimerkki PMID-tunnisteesta: 25435309

Elektroniset lehdet ja artikkelitietokannat

Tämä osio sisältää linkit ja tiedot kirjaston hankkimiin e-lehtipaketteihin. Niistä voit löytää oman alasi keskeisiä kansainvälisiä lehtiä ja artikkeleita. Avaa tietokanta linkistä ja etsi tiettyä lehteä sen nimen mukaan tai hae artikkeleita tietystä aiheesta hakusanojen mukaan. Käytä englanninkielisiä hakusanoja. Voit kokeilla myös muun kielisiä hakusanoja.

Kansainvälisiä artikkeleita voit etsiä myös SeAMK-Finnan kansainvälisten e-aineistojen haulla.

SeAMKissa käytössä olevat Ebscon artikkelitietokannat:

Muita SeAMKissa käytössä olevia artikkelitietokantoja:

Vapaasti verkossa - ulkomaisia tietokantoja ja verkkolehtiä

Seuraa e-lehtiä RSS-syötteiden avulla

Useat kirjaston hankkimat elektroniset aineistot mahdollistavat myös RSS-syötteiden käytön. Voit seurata esim. tiettyjä e-lehtiä tai luoda omia hakuja ja seurata haun tuloksia RSS-syötteiden avulla. Alla olevista linkeistä löydät ohjeita RSS-syötteiden tekoon eri e-aineistoissa.

Saavutettavuusseloste