Siirry pääsisältöön

Terveysala

Terveysalan (fysioterapia ja hoitotyö) tiedonhakuopas

Duodecimin Oppiportin verkkokurssit

Oppiportin kurssit ovat käytettavissä SeAMKilaisten käytettävissä kampuksella ja etänä SeAMKin ulkopuolella. Kursseille kirjaudutaan käyttäjän omilla SeAMKin tunnuksilla Haka-kirjautumisen kautta.

Oppiportin yksittäiset verkkokurssit löytyvät myös SeAMK-Finnasta.

Kurssit avautuvat  → Avaa verkkokurssi

Verkkokurssin suorittaminen

Verkkokurssin suorittaminen ja todistuksen saaminen edellyttää, että olet kirjautunut SeAMK-tunnuksilla Haka-kirjautumisen kautta Oppiporttiin. Kun Oppiportin oikeassa yläkulmassa näkyy SEINÄJOEN AMK ja OMA NIMESI, olet kirjautuneena. Voit tarkistaa oman nimesi alta pudotusvalikosta omat tietosi, suorituksesi ja todistuksesi.

Duodecim-tilin liittäminen Haka-kirjautumiseen

Jotta aiemmat Oppiportin kurssisuoritukset ja todistukset säilyisivät käyttäjän tiedoissa, on aiemmin tehty Duodecim-tili yhdistettävä uuteen Haka-kirjautumiseen.

VAIHTOEHTO 1: Jos sinulla on aiemmin SeAMKin opinnoissa tehty Duodecim-tili

 1. Jos olet rekisteröitynyt Oppiportin käyttäjäksi jo aiemmin ja haluat säilyttää aiemmalla Duodecim-tilillä olevat suoritustietosi, vastaa kysymykseen “Tarvitseeko aikaisemmat tietosi ja suoritusmerkintäsi yhdistää?” -> “Kyllä, yhdistä tiedot“.
 2. Kirjaudu sisään vanhoilla Duodecim-tunnuksillasi.
 3. Jos et muista tunnuksia, käytä “Unohtuiko salasana?”-toimintoa. Saat salasanan vaihtolinkin sähköpostiisi.
 4. Etene seuraavaksi kirjautumisessa vaihe vaiheelta. Haka-kirjautumisessa on käytössä monivaiheinen tunnistus. Hyväksy se Microsoft Authenticator -sovelluksella. Lisätietoa monivaiheisesta tunnistautumisesta löydät Jelpparin ohjeesta.
 5. Kun olet kirjautunut, palvelun oikeassa yläkulmassa näkyy oma nimesi.

Tilien yhdistämisen jälkeen suoritetut kurssit ja todistukset näkyvät Oppiportissa nimesi alla olevassa pudotusvalikossa Omat tiedot -otsikon alla. Vanhoja Duodecim-tunnuksia ei enää tarvita. Seuraavilla kerroilla palvelu ohjaa sinut suoraan Haka-kirjautumiseen.

VAIHTOEHTO 2: Jos sinulla on aiemmin työpaikalla SeAMKin ulkopuolella tehty Duodecim-tili

Tämä vaihtoehto koskee muun muassa SeAMKin monimuoto- ja YAMK-opiskelijoita, joilla on aiemmin työpaikalla – esimerkiksi hyvinvointialueella – tehty Duodecim-tunnus.

Käytä Oppiportissa työpaikalla työpaikan sähköpostia ja opinnoissa SeAMKin sähköpostia. Pidä työpaikan tunnukset ja SeAMKin tunnukset erillään. Älä yhdistä tilejä. Älä kirjaudu Oppiporttiin töissä SeAMKin tunnuksilla, äläkä SeAMKissa työpaikan tunnuksilla! Esimerkiksi kun suoritat Oppiportin verkkokursseja, käytä töissä työpaikan tunnuksia ja opinnoissa SeAMKin tunnuksia. Näin tilit ja kurssisuoritukset pysyvät erillään kunkin organisaation alla.

Ohjeet ensimmäiseen kirjautumiskertaan SeAMKissa
 1. Vastaa SeAMKissa ensimmäisellä kirjautumiskerralla kysymykseen ”Onko sinulla olemassa oleva Duodecim-tili” -> “Ei, jatka eteenpäin.”
 2. Valitse oma oppilaitoksesi (SeAMK) ja kirjaudu sisään SeAMK-tunnuksilla.
 3. Haka-kirjautumisessa on käytössä monivaiheinen tunnistus. Hyväksy se Microsoft Authenticator -sovelluksella. Lisätietoa monivaiheisesta tunnistautumisesta löydät Jelpparin ohjeesta.
 4. Kun olet kirjautunut, palvelun oikeassa yläkulmassa näkyy Seinäjoen AMK ja oma nimesi.
 5. Näin sinulle syntyy toinen tili SeAMKin opintoja varten.
 6. Jos palvelu pyytää sinua ensimmäisen SeAMK-kirjautumisen jälkeen vielä jatkossa kirjautumaan, valitse aina “Kirjaudu organisaatiotilillä”. Näin kirjaudut Haka-kirjautumisen kautta SeAMK-tunnuksillasi.

Jos palvelu pyytää sinua jatkossa kirjautumaan, valitse aina “Kirjaudu organisaatiotilillä”.

Muista nämä Oppiportin ja Terveysportin käytössä

Siirry Oppiporttiin ja Terveysporttiin aina SeAMK Kirjaston verkkosivujen tai SeAMK-Finnan linkitysten kautta. Kirjautuminen tapahtuu SeAMK-tunnuksilla Haka-kirjautumisen kautta.

Siirry palveluihin näistä linkeistä:

Kun olet siirtynyt palveluun, kummankin palvelun oikeassa yläkulmassa näkyy Seinäjoen amk ja oma nimesi.

Jos  kirjautumisessa on ongelmia, voit ottaa  yhteyttä informaatikkoon. Saat apua myös sähköpostiosoitteesta oppiportti@duodecim.fi

Apua Oppiportin käyttöön

 

Sanoma Pron digiaineistot

SeAMKiin on hankittu kaksi opettajille suunnattua Sanoma Pron aineistoa

Aineistot ovat käytettävissä rekisteröitymisen jälkeen opettajan omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla Sanoma Pron Kampus-oppimisympäristössä.

Ohje opettajan rekisteröitymiseen

Rekisteröidy osoitteessa https://luotili.sanomapro.fi/register ja luo tunnus itsellesi. Seuraa allaolevia ohjeita.

Koulun rekisteröitymiskoodin saat suunnittelija Tuula Ala-Hakunilta.

Unohditko salasanan? Tilaa uusi.

SeAMKissa ei ole käytössä Sanoma Pron opiskelijoille suunnattuja aineistoja.

Saavutettavuusseloste