Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjat

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön.

Suomen Laki

Kokoelman sisältö

Juridinen hakupalvelu, joka sisältää myös oikeustieteen e-kirjoja. Lisäksi lainsäädäntöä, oikeuskäytäntöä, hallituksen esityksiä ja valikokuntamietintöjä. SeAMKin sopimukseen kuuluu Arkisto-verkkokirjahyllyn e-kirjatsekä KKO:n ratkaisut kommentein -teokset. Myös Bisneskirjasto-, Taloushallinto- ja Verotus-hyllyt ovat seamkilaisten käytössä.

Mistä e-kirjat löytyvät?

Suomen Laki -palvelun yksittäiset e-kirjat löytyvät SeAMK-Finnasta esim. kirjan nimellä tai tekijällä. Kaikki kirjat löytyvät myös palvelun sivuilta Kirjat-välilehdeltä. Käytössä ovat seuraavat kokoelmat:

  • Arkisto
  • KKO:n ratkaisut kommentein
  • Bisneskirjasto
  • Taloushallinto
  • Verotus

Palvelussa on esillä myös sellaisia e-kirjoja, joita kirjasto ei ole hankkinut. Niitä ei pääse lukemaan.

Käyttöoikeus ja kirjautuminen

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta. Paikalliskäyttäjät kirjaston tiloissa. Käytössä SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta. Kirjautuminen etäkäyttöön SeAMKin tunnuksilla. Ohjeet etäkäyttöön.

Samanaikaisten käyttäjien määrä

Ei rajoituksia.

E-kirjan lataaminen ja lukeminen

Suomen Laki -hakupalvelun Kirjat-osion e-kirjoja luetaan tietokoneen selaimessa. Kirjoja ei voi ladata tietokoneelle eikä muille laitteille. Erityistä lukuohjelmaa ei tarvita.

Tulostaminen

Tulostamista ei ole rajoitettu.

Käyttöohjeita

Pikaohje Suomen Laki -palvelun käyttöön

Sallittu ja kielletty käyttö

Suomen Laki -hakupalvelu - käyttöoikeudet ja etäkäyttö

Muuta

Palvelussa on esillä myös sellaisia e-kirjoja, joita kirjasto ei ole hankkinut.

Alma Talentin verkkopalveluihin voi myös luoda henkilökohtaisen tilin, jolloin kaikki SeAMKin hankkimat Alma Talent -palvelut ovat käytössä yhdellä kirjautumisella. Kirjautuminen ei ole välttämätöntä.

Saavutettavuusseloste