Skip to main content

E-kirjat: Lataaminen mobiiliin

Tietoa kirjaston hankkimista e-kirjapalveluista ja ohjeita niiden käyttöön

E-kirjojen mobiilikäyttö

E-kirjoja voi ladata ja lukea mobiililaitteilla (tabletit, älypuhelimet, lukulaitteet), mutta kirjan lataamisessa eri mobiililaitteisiin on eroja.

Mobiililaitteiden luku-ohjelmat

Useimpia e-kirjoja voi lukea ilmaisen e-kirjojen lukemiseen tarkoitetun sovelluksen, Bluefire Readerin avulla. Windows-laitteissa käytetään Overdrive Media Console -sovellusta. Se ei kuitenkaan välttämättä toimi kaikissa SeAMKin hankkimissa e-kirjapalveluissa.

Ilmaisen sovelluksen voi ladata oman laitevalmistajan sovelluskaupasta, esim. Appstoresta, Google Play Storesta tai Microsoft Marketplacesta.

Lukuohjelman käyttö voi edellyttää My Adobe -tilin luomista ja lukuohjelman valtuuttamista omalla Adobe-tunnuksella (Adobe ID).

Monet e-kirjapalvelut sisältävät hyviä ohjeita, esim. videoita, miten e-kirjan voi ladata omalle laitteelle. Löydät ohjeet oppaasta kunkin e-kirjapalvelun sivuilta.

E-kirjojen lukuohjelmat mobiililaitteille


 

 iPad ja iPhone

Asenna koneellesi ilmainen Bluefire Reader -sovellus Appstoresta ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

                    

Android

Asenna laitteellesi ilmainen Bluefire Reader -sovellus Google Play Storesta ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

Windows

Asenna laitteellesi ilmainen Overdrive media Console -sovellus Microsoft Marketplacesta.

Tee itsellesi ilmainen Adobe-tunnus, jota voit käyttää BlueFire Reader -sovelluksessa.

E-aineistoja, joita voi käyttää sovelluksen avulla tai mobiilikäyttöön tarkoitetun sivun kautta

SeAMKilaisten käytössä olevat Ebscon e-lehtitietokannat:

Mobiilikäyttöön on optimoitu omat sivut, jotka aukeavat kun avaat tietokannan mobiililaitteellasi allaolevista linkeistä.

 

Ebscohost-sovellus e-lehdille

Ebsco-tietokantojen lehtiartikkeleita voi lukea myös sovelluksen avulla iOS- ja ja Android-laitteilla. Ebscolle on saatavissa App Storessa ja Google Play Storessa oma sovellus (Ebscohost). Sovelluksen käyttäminen edellyttää tunnistautumista opiskelijana tai henkilökuntana. Tallennettuja artikkeleita voi lukea myös offline.

Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon (in English)

 

Ebscon e-kirjat

Ebscon epub-tiedostoina olevia e-kirjoja voi lukea mobiililaitteilla ilman lataamista, ns. online. PDF-muodossa olevien e-kirjojen lukeminen edellyttää niiden lataamista mobiililaitteille ja lukemista erillisessä sovelluksessa. Ebscon e-kirjoja voi ladata ilmaiseen Bluefire Reader -lukuohjelmaan. Asenna Bluefire Reader -sovellus iOS- ja Android-laitteille sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID). 

Ohjeet e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen löytyy Ebscon omilta tukisivuilta (in English).

Lisäohjeita Ebscon e-kirjojen käyttöön löydät myös kirjaston e-kirjaoppaasta.

Ellibs e-kirjan voi lukea selaimessa tai sen voi ladata sille koneelle tai laitteelle, millä kirjaa halutaan lukea. Vain epub-tiedostoina olevia e-kirjoja voi lukea selaimessa. PDF-tiedostoina olevat e-kirjat pitää ladata lukuohjelmaan.

Ellibs e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Bluefire Reader -ohjelman avulla. Asenna koneellesi Bluefire Reader sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

HUOM! Ellibsin tarjoama mobiilisovellus ei ole vielä käytössä korkeakoulukirjastoissa.

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

My Knovel ToGo -sovellus tablet-tietokoneille

Knovelilla on ilmainen My Knovel ToGo -sovellus älypuhelimille ja tableteille. Sovellus on saatavissa iOS- ja Android-laitteille niiden omissa sovelluskaupoissa.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää ensimmäisellä kerralla tilin luomista Knovel-palveluun tietokoneen kautta. Ladattuja teoksia voi lukea myös offline. Sovellukseen ladatut teokset näkyvät myös tietokoneella omalla My Knovel -tililläsi.

Ohjeet sovelluksen käyttöön ottoon: https://goo.gl/IDPN9y (in English)

  1. Luo ensin tietokoneellasi käyttäjätili SeAMKin MOT Online -palvelussa. Klikkaa MOTin sivuilla oikeassa yläkulmassa näkyvää linkkiä "MOT-käyttäjätili" ja luo itsellesi uusi tili. Kirjoita sähköpostiosoitteeksi SeAMKin sähköpostiosoite, muut sähköpostiosoitteet eivät oikeuta MOTin käyttöön.
  2. Saat sähköpostiisi tilin aktivointilinkin. Aktivoi MOT Mobile Online saamastasi linkistä.
  3. Mene älypuhelimesi internet-selaimella osoitteeseen motpro.fi. Tallenna osoite puhelimesi kirjanmerkkeihin. Kirjaudu palveluun MOT-käyttäjätilisi tunnuksilla. Käyttäjätunnus on antamasi SeAMKin sähköpostiosoite.


Katso ohjevideo Näin otat MOT Mobile Onlinen käyttöön.

 

Sanakirja.fi-laajennus

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat ottaa myös MOTin Sanakirja.fi-laajennuksen ilmaiseksi käyttöönsä SeAMKin MOT Onlinen etusivulta tai keltaiselta MOT Sanakirjat -välilehdeltä. Tilaamalla SeAMKin sähköpostiin linkin, saa pääsyn Sanakirja.fi-palveluun suoraan ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Sanakirja.fi:tä on kätevä käyttää MOTin rinnalla etenkin mobiililaitteilla.

Katso video: Sanakirja.fi-laajennuksen käyttöönotto

ProQuest Ebook Centralin e-kirjojen lataaminen mobiililaitteille on mahdollista vain silloin, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun. Ellei sinulla ole ennestään käyttäjätunnuksia palveluun, valitse Sign in ja sieltä Join Ebook Central ja luo ilmainen tili itsellesi.

Ebook Centralin e-kirjoja voi ladata ja lukea iOS- ja Android-laitteilla ilmaisen Bluefire Reader -lukuohjelman avulla. Asenna laitteellesi Bluefire Reader sovelluskaupastasi ja valtuuta ohjelma omalla Adobe-tunnuksellasi (Adobe ID).

Lisäohjeita löydät e-kirjaoppaasta.

Katso video e-kirjan lataamisesta:

PubMedille on saatavissa  sovellukset App Storessa ja Google Playssa:

  • Prime - PubMed Journals & Tools
  • PubMed on Tap (maksullinen)
Loading ...